Вътрешният министър Младен Маринов откри конференция за пътната безопасност. Според

...
Вътрешният министър Младен Маринов откри конференция за пътната безопасност. Според
Коментари Харесай

България е с най-лоши показатели по брой загинали и ранени на пътя в ЕС

Вътрешният министър Младен Маринов откри конференция за пътната сигурност. Според него злополуките и последствията от тях са измежду най-актуалните проблеми освен у нас или в Европа, а и в международен мащаб.
"По данни на Световната здравна организация всяка година към 1 200 000 души умират при пътни катастрофи в света, а цената за справяне с последствията доближава милиарди долари. Актуалните трендове сочат, че в случай че не се одобряват незабавни ограничения, до 2030 година смъртните случаи, свързани с произшествия на пътя, ще са петата съществена причина за смъртност в света ", съобщи Маринов.
Той означи, че Европейски Съюз и обособените държави-членки работят интензивно за повишението на сигурността по пътищата. В резултат на тази политика сред 2000 година и 2017 година в смъртните случаи на пътя Европа са намалели с 56%. По негови думи страната ни е надалеч от заложените цели в тактиката на Европейски Съюз.
Статистиката сочи и различен обезпокоителен факт – България е измежду държавите-членки с най-лоши индикатори по брой на починали и ранени при произшествия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР