Вътрешният министър Бойко Рашков отговаря на 99 въпроса на ДПС

...
Вътрешният министър Бойко Рашков отговаря на 99 въпроса на ДПС
Коментари Харесай

Рашков отговаря на 99 въпроса от ДПС, показа документи за присъди на купувачи на гласове

Вътрешният министър Бойко Рашков дава отговор на 99 въпроса на Движение за права и свободи по време на парламентарния надзор в Народното събрание. Те са свързани с възможен „ оказван напън “ от чиновници на Министерство на вътрешните работи против общински съветници и деятели на Движение за права и свободи още при предизборната акция през юли 2021 година

Към момента в чуването на министъра на вътрешните работи няма нито един въпрос или изявление по отношение на



Рашков блокира няколко въпроса на Движение за права и свободи за напън върху общински съветници в Айтос, Горна Оряховица, Кърджали, Полски Тръмбеш, Маданско, с. Маджарово (обл. Хасково) и други обитаеми места с думите, че би трябвало да се извърнат към прокуратурата, щом имат данни за нерегламентирани дейности на чиновници на ведомството. Той добави, че „ се губи парламентарно време “.

" Обърнете се към способените органи, които могат да ви дадат отговори на тези въпроси ", сподели Рашков по време на контрола, в който водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ назова дейностите на ведомството " принуда " и " Рашковщина ".

" Народни представители ме засягат персонално и персонално ", отговори Рашков.  " Не желая някой да приказва за Рашковизъм и фашизъм. Ако чуя още една такава дума, ще напусна залата. Моето достолепие няма да ми разреши да понасям обидите на Движение за права и свободи. Тези обиди са за съд ".

Вътрешният министър сподели документ от 10 юни 2021 година, който съставлява правосъдно съглашение в Районен съд - Мадан – наказано е едно лице, което е купувало гласове за Движение за права и свободи. " Ваши деятели са работили по време на изборите за деформиране на изборния развой, плащали сте за това пари, а не е ясно тези пари какъв генезис имат ", сподели Рашков.

Той даде обещание да покаже още документи по каузи за присъди на лица, на които Движение за права и свободи са давали финансови средства, а по-късно те са подсъдими и наказани.

От Движението за права и свободи отвърнаха с думите, че желаят " да проучим и осветлим всичко по тематиката с натиска и издевателството ".  " Досега не получихме отговори от министъра, не сме получили и документи. В тази връзка – нали не се съмнявате, че ние ще проучим и осветлим всеки един от съответните случаи, няма значение по кое време, дали след 3 година или 30 година Платили сме скъпа цена за демокрацията в нашата татковина и усещаме дълг да я пазим “, сподели Карадайъ.

Очаквайте още информация.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР