Вътрешен преглед вини изискванията за поверителност и колебливостта на персонала

...
Вътрешен преглед вини изискванията за поверителност и колебливостта на персонала
Коментари Харесай

Въртешен доклад оневинява Пентагона за скандала с Остин

Вътрешен обзор вини условията за дискретност и колебливостта на личния състав за обстановката в Пентагона предишния месец с хоспитализацията на министъра на защитата

Президентът Джо Байдън и други висши ръководители не бяха известени за здравословните проблеми в точния момент , оповестява АП. 

Това докара. Той ще бъде изслушан пред Конгреса на 29 февруари. 

Проверката, направена от подчинените на Остин, значително освобождава от отговорност за случилото се . Категорично се споделя, че " няма индикации за преднамереност или опит за илюзия ".

Препоръчва се процедурите да бъдат усъвършенствани  относно по кое време министърът на защитата би трябвало да трансферира пълномощията за взимане на решения на заместник-председателя.

Главният контрольор на Министерството на защитата също прави инспекция, която към момента не е завършила.
 Остин под напън да подаде оставка
Остин под напън да подаде оставка

След абсурда с тайната му хоспитализация

Припомняме, че Остин беше диагностициран с рак на простатата при започване на декември и отиде в Националния боен медицински център " Уолтър Рийд " за интервенция на 22 декември. На 1 януари той беше върнат назад при Уолтър Рийд с кола за спешна помощ, откакто изпита мощна болежка и беше изместен в интензивното поделение идващия ден.

Въпреки че трансферира пълномощията за взимане на решения на заместник-секретаря Катлийн Хикс по време на първичната си интервенция и по-късно още веднъж, когато беше в интензивно поделение, той не ѝ е сподели за какво и не е уведомил Белия дом.

Представители на Пентагона са признали, че на 2 януари на сътрудниците по публичните въпроси и защитата е било обявено, че Остин е бил приет в болница, само че не са го създали обществено притежание и не са споделили на водачите на военните служби или на Съвета за национална сигурност до 4 януари. Едва тогава президентът Джо Байдън откри на открито. Минаха още четири дни, преди да бъде разкрита повода за хоспитализацията му.

Служители на защитата разгласиха некласифицирано обобщение на прегледа в понеделник и набор от предложени промени. Прегледът допуска, че не е имало открит способ за справяне с подобен случай и фактът, че хоспитализацията му е била " непланирана ", е съдействал за неуведомяването на другите.

Генерал-майор Пат Райдър, прессекретарят на Пентагона, сподели пред кореспонденти в понеделник, че помощниците на Остин са се оказали в " невиждана обстановка ". Той сподели, че до момента в който Остин е бил изместен в интензивно поделение, неговите помощници са разбрали, че той няма да има достъп до сериозни връзки, и са взели решение да трансферират пълномощията на заместник-младеца.

Фактът, че личният състав, а не Остин, взе решението, повдигна въпроси за това кой е направлявал отдела в този миг, в това число нуклеарния боеприпас на Америка. Райдър сподели, че " няма пропуски " в командването и контрола на отдела.

Той добави, че " отдадените държавни чиновници са правили това, което са считали за вярно ".
 Байдън няма да уволни Остин за тайната му хоспитализация
Байдън няма да уволни Остин за тайната му хоспитализация

Операция от рак и последвали затруднения са повода за престоя в болница

Остин, на брифинг за пресата, откакто се върна на работа, сподели пред кореспонденти, че в никакъв случай не е казвал на чиновниците си да пазят хоспитализацията му в загадка от Белия дом, само че призна, че е трябвало да се работи по друг метод и пое отговорността . Той отхвърли да има просвета на секретност в кабинета му и също по този начин сподели, че чиновниците може да са решили, че по този начин " правят нещата в мой най-хубав интерес ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР