Вашингтон — По-голямата част от заем от $267 000, който

...
Вашингтон — По-голямата част от заем от $267 000, който
Коментари Харесай

Заемът на Кларънс Томас за луксозен RV е опростен, казват демократите в Сената

Вашингтон — По-голямата част от заем от $267 000, който съдията от Върховния съд Кларънс Томас е получил от богат другар, с цел да купи първокласен RV, може да е бил банален, съгласно демократите в Сената.

През 2008 година, девет години откакто приятелят на Томас Антъни Уелтърс му даде пари на заем за закупуване на кемпер, изпълнителният шеф на опазването на здравето опрости остатъка от заема, съгласно отчет на демократите от финансовата комисия на Сената.

„ Въпреки че може да съществуват спомагателни документи, отнасящи се до контракта за заем, документите, прегледани от чиновници на Демократическата партия, допускат, че арбитър Томас не е изплатил забележителна част от главницата по заема “, се споделя в отчета.

остава под контрол заради неразкриването на дарове и първокласни пътувания, които е приел от републиканския донор Харлан Кроу и на фона на спор дали Върховният съд би трябвало да одобри етичен кодекс.

Демократите започнаха своето следствие, откакто New York Times заяви за съществуването на заема през август.

Когато Томас заема парите през 1999 година, той се съгласява да заплаща 7,5% рента годишно и да изплати напълно заема в границите на пет години, се споделя в отчета на Сената, базирайки се на информация и документи, непринудено предоставени от Велтерс. През 2004 година срокът за погасяване на заема беше продължен с още 10 години.

Но Велтърс опрощава остатъка от заема през 2008 година „ като самопризнание за заплащанията, направени от Томас, които Велтърс характеризира като заплащания единствено на лихви, надвишаващи сумата на първичния заем “, се споделя в отчета.

Велтърс сподели на Томас в ръкописна записка, че „ не счита, че е уместно да продължи да приема заплащания, макар че има право на тях “, съгласно отчета.

В отчета се споделя, че Уелтърс е дал единствено една квитанция за заплащане, която демонстрира, че Томас му е платил $20 042 през 2000 година - сумата на едно годишно лихвено заплащане.

Девет години лихвени заплащания биха възлизали общо на към $180 400.

Комитетът сподели, че не са му предоставени спомагателни документи, които биха могли да предложат повече изясненост по съглашението.

„ Нито един от документите, прегледани от личния състав на комисията, не демонстрира, че Томас в миналото е правил заплащания на Welters над годишната рента по заема “, се споделя в него.

Председателят на Сената по финансите Рон Уайдън от Орегон сподели, че комисията желае отговори от Томас, само че сподели, че той не е взел решение дали да призове съдията от Върховния съд.

„ Това, което би трябвало да знаем, е оправданието на арбитър Томас за това “, сподели Уайдън в сряда. „ Защо не го напише във формуляри за нравственос? Какво е направил във връзка с данъчните закони? Платил ли е налози за това? “

Джак Търман способства за докладването.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР