Вашингтон — Бивш изпълнител на IRS, който беше обвинен в

...
Вашингтон — Бивш изпълнител на IRS, който беше обвинен в
Коментари Харесай

Бивш изпълнител на IRS се призна за виновен в незаконно разкриване на данъчните декларации на Тръмп

Вашингтон — Бивш реализатор на IRS, който беше упрекнат в нелегално откриване на информация от данъчните заявления на някогашния президент Доналд Тръмп и хиляди богати американци, се призна за отговорен в четвъртък по едно обвиняване за откриване на информация за данъчна декларация.

Чарлз Литълджон беше упрекнат в престъпна информация предишния месец, откакто следователите споделиха, че е получил данъчните регистри и ги е дал на новинарски организации.

Въпреки че правосъдните документи по това време не разкриват името на държавният чиновник, чиито финансови документи бяха разкрити, човек, осведомен с въпроса, удостовери преди този момент пред CBS News, че това е някогашният президент Доналд Тръмп. И когато беше помолен в съда да назове лицето, чиято информация е била разкрита, Литълджон сподели на глас: „ Доналд Дж. Тръмп. “

Дин Бакет написа: „ Някои ще издигнат въпроси по отношение на публикуването на персоналната данъчна информация на президента. Но Върховният съд неведнъж е постановявал, че Първата корекция разрешава на пресата да разгласява информация, която е законно получена от кореспонденти, даже когато властимащите се борят да я запазят скрита. Този мощен принцип на Първата корекция се ползва тук. "

Littlejohn ще бъде наказан през януари.

„ Ще има последици за този нечуващ акт “, предизвести съдията.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР