„Вървим по план по пътя ни към еврозоната. Няма как

...
„Вървим по план по пътя ни към еврозоната. Няма как
Коментари Харесай

Ева Майдел обясни отново: 1 лв. няма да стане 1 евро, 1 лв. ще стане 50 цента

„ Вървим по проект по пътя ни към еврозоната. Няма по какъв начин да влезем на следващия ден или след два месеца. За да станем член, би трябвало да осъществим всички критерии. В момента изпълняваме най-важните. Предстои и този, при който би трябвало да останем две години в чакалнята - ERM 2. Затова 2022 е реалистично като година да одобри еврото “, съобщи в утринния блок на Bulgaria ON AIR евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

„ В ERM 2 няма да се промени нищо за България, нито с българския лев, нито с обмяната на валутата. Когато приемем еврото, ще спестим пари, които губим сега от обмяната “, изясни Майдел.

„ Сближаването на стопанската система ни със страните от еврозоната върви сносно. В последните години сме постигнали доста “, сподели тя.

Майдел подсети, че всеки може да дели на 2. „ 1 лева няма да стане 1 евро. 1 лева ще стане 50 цента “, сподели тя. “Последните включили се страни имат инфлация под 1%, даже и по-малко “, добави още евродепутатът.

„ Еврото няма да ни направи по-бедни, а тъкмо противоположното “, сподели Ева Майдел.

На въпрос дали ще бъде в листите на ГЕРБ за евродепутати, тя отговори, че това ще стане ясно в края на март – началото на април.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР