Варненският окръжен съд измени постоянен арест в парична гаранция от

...
Варненският окръжен съд измени постоянен арест в парична гаранция от
Коментари Харесай

Парична гаранция за двама от задържаните за детска порнография

Варненският областен съд промени непрекъснат арест в парична гаранция от 2000 лв. по отношение на 48-годишен и 39-годишен мъж, които са привлечени като обвинени за разпространяване в интернет пространството на нецензурен материали с лица под 18-годишна възраст, оповестиха от съда. 

Въззивният съд не показа основанията на Районния съд в града, с които им е била избрана най-тежката мярка. Според тричленния състав, не са налице кумулативно изискуеми предпоставки за установяване на първичния арест.

Според законовите условия, „ задържане под стража “ се взема, когато е налице обосновано съмнение, че обвиненият е съпричастен към осъщественото закононарушение.

Другото изискване е по делото да са налице доказателства, че съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение, а съгласно държавното обвиняване данни за подобен риск липсват. 

Паричните гаранции би трябвало да бъдат импортирани в 7-дневен период . Определенията на съда са дефинитивни. 

Припомня, че мрежа от разпространители на нецензурен материали бе разрушена при огромна спецоперация, извършена на 18 ноември в няколко града в страната. В нея участваха прокуратурата, Националната следствена работа и ГДБОП. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР