Варненската писателка и журналистка Елена Владова ще представи книгата си

...
Варненската писателка и журналистка Елена Владова ще представи книгата си
Коментари Харесай

Елена Владова представя новата си книга тази събота във Варна

Варненската писателка и журналистка Елена Владова ще показа книгата си „ Обикновените завършения на господин Амигов, който живее покрай морето “ на 3 декември от 16:00 ч. в Градската художествена изложба във Варна, заяви авторката за Moreto.net.

Освен книгата с илюстрациите на Радостина Загорова ще бъде направена и премиера на вестник „ Крайморска среща “.

Изданията ще показват Десислава Неделчева (литературен критик), Росица Тодорова (завеждащ отдел „ Изкуство “ в Република България „ Пенчо Славейков “ и Васил Павлов (редактор, журналист).

Информация за изданията

Книгата съдържа 20 описа, отдадени на живота в един приморски град. Действието се развива в наши дни. Голяма част от героите живеят в Морската градина, където се намират техните къщи. Главен воин е господин Амигов, трето потомство жител и притежател на къща, който постоянно е главен участник или основател на протичащото се. Чрез поредицата от житейски събития читателят ще се разноски из алеите на Морската градина, ще се срещне с туристи, плажуващи и риболовци, ще порисува на асфалта, ще си помечтае на фона на градския духов оркестър, ще се върне към предишното, от време на време изпълнено с неподправена романтика. То намира място и във вестника, публикуван с присъединяване на всички герои: господин Амигов, неговите двама наематели, съседката Иванова, служителят на реда на региона, диригентът на духовия оркестър, пенсионираният библиотекар, съседът меломан и госпожа Флора.

Вестник „ Крайморска среща “ е разследване от книгата, само че е публично независимо издание, чийто втори брой би трябвало да се появи следващата година. Петдесет книги ще се популяризират с прибавка вестник. В бъдеще ще бъде проведена работилница, отдадена на вестникарството.

„ Обикновените завършения на господин Амигов, който живее покрай морето “ е втората книга на Елена Владова с илюстрации на Радостина Загорова. Първата е „ Нови 20 истории на Иванка Иванова “ (Варна 2002 г.), когато и двете работят във вестник „ Черноморие “.

Изданията са осъществени с финансовата поддръжка на Фонд „ Култура “ на Община Варна. Представянето се реализира с общителното подпомагане на Градската художествена изложба „ Борис Георгиев “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР