Варненка предприе инициатива за преместването на зоокъта на по-спокойно място.

...
Варненка предприе инициатива за преместването на зоокъта на по-спокойно място.
Коментари Харесай

Варненка с кауза: Зоокътът да бъде преместен на по-спокойно за животните място!

Варненка предприе самодейност за преместването на зоокъта на по-спокойно място. Ето какво показа Даниела Димова с Varna24.bg:  

" Варненският зоопаркът публично е открит през 1961 година и за малко време се трансформира в обичано място на деца и възрастни.

Зоопаркът предлага на своите гости жива експозиция на сегменти от животинския свят, показана от типове птици, хищници, тревопасни, примати и водоплаващи.

Общинско дружество “Зоопарк – Спасителен център " разполага с експонати от 60 типа, показани с над 400 броя животни. Ежегодно се посещава от над 150 хиляди варненци и посетители на града.

От 2007 година зоопаркът извършва ролята на избавителен център. Със съдействието на Регионална инспекция за опазване на околната среда – гр. Варна са избавени, излекувани и върнати в природата доста предпазени типове птици.

За жал зоопаркът не може да извършва пълноценно призванието си - грижа и успокоение за жителите си. Причина за това е бързо изменящата се среда, пренаселването, неналичието на обществена угриженост и непрекъснатото шумово замърсяване.

Всички ние се нуждаем от спокоен сън, с цел да водим пълностоен живот. Обитателите на зоопарк Варна рядко могат да получат подобен, нито могат да потърсят друго, по-спокойно място. Оградени в клетките си те са непрекъснато обезпокоявани от непоносимото шумно замърсяване към тях.

Единствено едно мощно и отговорно гражданско общество има опция да реши този проблем.

Нека всички дружно надигнем глас, с цел да покажем, че сме зряло общество, с грижа за всички.

Трябва да решим по какъв начин да предпазим животните - с ново място за тях или да защитим това, което към този момент имат от шума, нощните заведения, мощната музика, колите и нас самите.

Стъпките са лесни. Преместване на зоокъта на уместно и умерено място или:

Ограничение на скоростта в правата на булеварда в региона на зоопаркът;

Ограничение на шума от близките заведения след 22:00;

Зона без коли до зоокъта ", гласи коментарът на Димова, изпратен до медията ни.

Вече има и петиция в поддръжка на самодейността.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР