Varna24.bg Пияни бракониери се опитаха да прегазят служители на сектор Рибарство

...
Varna24.bg
Пияни бракониери се опитаха да прегазят служители на сектор Рибарство
Коментари Харесай

Екшън край язовир Цонево: Пияни бракониери опитаха да прегазят служители на ИАРА

 Varna24.bg Пияни бракониери се пробваха да прегазят чиновници на бранш " Рибарство и надзор “ – Варна към Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) по време на инспекция край язовир " Цонево ", научи Varna24.bg .

За екшъна описа за медията ни началникът на бранша доктор Николай Георгиев.

" На 28 октомври към 16.30 часа при рутинна планувана инспекция от чиновници на бранш " Рибарство и надзор “-Варна в акваторията на язовир " Цонево “ в околност Кара Асан, която се намира сред селата Сава и Аспарухово, забелязахме синя лодка с извънбордови мотор. От лодката двама души вадеха хрилни мрежи с риба от язовира. Прибираха улова в чувал.

Дебело наблягам, че във водите на язовир Цонево е абсолютно забранено икономически лов на риба с хрилни мрежи, т.е. тук имаме административно нарушаване по Законът за рибарството и аквакултурите.

Спряхме нашия автомобил на черния път, бях с още двама сътрудници, и започнахме да ги следим с бинокли. Бяха на стотина метри от нас, само че не ни виждаха, тъй като бяхме в гората. Двете лица са добре познати на чиновниците на ИАРА с бракониерските си нападения.

Като завършиха, двете лица излязоха с лодката на брега, натовариха чувала с рибата в багажника на колата, Land Rover Discovery. Прибраха също мотора на лодката, греблата, въжета и останалия инвентар, необходим за стартиране и работа.

Изчакахме ги да си натоварят всичко в автомобила. Потеглиха по един черен път, който е отвън чашката на язовира в посока на нашия патрулен автомобил.

Препречих пътя, с цел да не могат да ни заобиколят. Като се демонстрираха, надлежно подадохме знак да спрат.

Нашият автомобил е обозначен с отличителните знаци на организацията, както и ние самите от шапката до обувките сме облечени с облекла, които ясно и красноречиво приказват за това, че сме държавни чиновници.

Легитимирахме се, единия сътрудник застана пред техният автомобил, а аз потеглих към шофьорската врата на лидера, с цел да му покажа картата си и да го помоля да слезе, с цел да правим инспекция и да желаяме да се легитимират.

Третият сътрудник отиде в задната част на техният автомобил, с цел да може да отвори багажника и да извади това, което нас ни интересува.

При това сега на смъкването на прозореца, двете лица се оказаха във очевидно доста нетрезво положение. В момента,в който си демонстрирах картата, лицето зад кормилото единствено мръдна лоста на автомобила и даде внезапна газ и безусловно се опита да мине през сътрудника, който стоеше пред техния автомобил. Добре, че двамата сътрудници,с които бях са чиновници с над 10-годишен стаж в организацията, и индивидът като че ли очакваше какво ще се случи и се хвърли под нашият автомобил, с цел да избегне съдбовният удар.

Аз скочих настрана, тъй като в случай че бях останал задните гуми щяха да минат през краката ми. Той не удари нашият автомобил в задницата, тъй като чаках това да направи, а изкриви и удари техния автомобил в горско дърво. При удара се отвори багажника и всичко, което ни трябваше се изсипа в краката ни. Когато водачът видя, че аз съм зад неговият автомобил даде внезапно обратно с следващ опит този път да сгази мен и осъзнавайки, че те са двама, а ние трима, даде още веднъж внезапно напред, събори още едно дърво с колата си, дръпна ръчната, с цел да направи внезапна маневра с колата си и с мръсна газ изчезнаха по черния път.

Загубихме ги, тъй като ни трябваха пет минути дя си поемем въздух и осъзнаем какво е можело да се случи.

Събрахме всичко, което изпадна от колата им като бракониерски инвентар и улов, излязохме в зона с обсег и сигнализирахме на тел. 112 полицията.

Дойде оперативна група, обяснихме кой е индивида, незабавно го откриха него и автомобила.

Последва прокурорско следствие. Оказа се, че лодката е крадена от различен човек. Работата беше Клондайк от 30-те години в Канада. Мислех, че такива неща тук не се случват, само че очевидно в тези дребни обитаеми места още има каубойски осъществявания.

Надявам се на лицето да бъде повдигнато обвиняване за опит за ликвидиране. По нашето законодателство той е направил три административни нарушавания. Усвоява рибен запас в обект, в който няма това право, транспортира мрежи и риба, в което се нарушава различен член на Закана за риболовство и аквакултури и третото нарушаване, не извършва предписание на държавни органи.

От полицейска позиция евентуално ще бъде измамен под наказателна отговорност за неспазване на предписание на държавен чиновник и опит за нанасяне на тежка телесна щета или съзнателно убийство на чиновник на ИАРА ", описа доктор Георгиев.

Той показа още, че при предишни инспекции, същите две лица са били засичани в лодката с пушки и същински шанс е това, че този път не са разполагали с оръжие и не се е стигнало да съдбовни последствия.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР