Варна. В 10.00 часа започна официалната церемония по посрещането на

...
Варна. В 10.00 часа започна официалната церемония по посрещането на
Коментари Харесай

В този час започва официалната церемония по посрещането на френския президент Еманюел Макрон във Варна

Варна. В 10.00 часа стартира формалната гала по посрещането на френския президент Еманюел Макрон пред двореца " Евксиноград " във Варна, съобщи кореспондентът на Радио " Фокус ". След церемонията Макрон ще се срещне с българския държавен глава Румен Радев и с премиера Бойко Борисов, след които ще последват изказвания за медиите. Сред акцентите в диалозите им ще бъде защитата на външните граници на Евросъюза, целите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и вероятностите за развиване на двустранните връзки.
Френският президент и брачната половинка му дойдоха във Врана късно нощес. България е последната спирка на Еманюел Макрон от първата му обиколката в Централна и Източна Европа като президент на Френската република. Преди да дойде у нас президентът на Франция посети Австрия, където се срещна с канцлера Кристиан Керн. След това той беседва с министър-председателите на Словакия и Чешката република – Роберт Фицо и Бохуслав Соботк. В четвъртък Макрон бе в Румъния, където организира срещи с президента Клаус Йоанис и с министър-председателя Михай Тудосе.
Визитата на Макрон у нас е първото посещаване на френски президент в страната за последните 10 години. Последният държавен глава на Франция, който е идвал в България, беше Никола Саркози през есента на 2007 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР