На всички големи булеварди в Пловдив да бъдат изградени инженерни

...
</TD
>На всички големи булеварди в Пловдив да бъдат изградени инженерни
Коментари Харесай

Легнали полицаи или шумяща маркировка по всички големи булеварди в Пловдив заради джигитите

На всички огромни булеварди в Пловдив да бъдат построени инженерни уреди за понижаване на скоростта. Това е една от ограниченията, които ще бъдат препоръчани на община Пловдив да предприеме, за попречване на пътни произшествия, заяви на брифинг шефът на ОДМВР - Пловдив ст. комисар, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Идеята е разисквана на кръгла маса на тематика " Пътна сигурност ", която се проведе в постройката на ОДМВР - Пловдив. По покана на ст. комисар в полемиката вземат участие административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратури и представители на неправителствени организации с ангажимент по тематиката. Целта на срещата е да се разиска по какъв начин да се усъвършенства пътната среда в Пловдив и в обитаемоте места в региона.

Участниците в срещата се обединили към концепцията да се изградят легнали служители на реда или шумяща маркировка на всички основни булеварди в Пловдив за понижаване на скоростта и покрай пешеходните пътеки. Ще се направи предложение към община Пловдив и АПИ да се сформира работна група с разнообразни специалисти за проучване на рисковите места, където би трябвало да се подхващат съответни инженерни усъвършенствания. 

Коментирано е увеличение видеонаблюдението в регионалния град, като камерите да могат да засичат скоростта. 

Обсъдено е повече жители да се включат в реализирането на цивилен надзор и да качват в платформи нарушавания на пътя и на база на техните материали Министерство на вътрешните работи да оказва административно-наказателна активност. Подобна платформа към този момент съществува и е основана преди към 1 година от Института по пътна сигурност. 

От страна на Министерство на вътрешните работи ще бъде повишен контрола за нощните гонки. Пловдивската дирекция е направила действия за увеличение на мобилните механически средства за надзор и, като една от най-тежките в страната, се чака да получи задоволително. 

Директор Чергов заяви, че вследствие на потреблението на тези мобилни устройства нарастването на електронните фишове е с 60%. 

Кирил Драганов от Института за транспортни политики заяви, че платформата действа на база уеднаквен документ, със наложителни реквизити. Към нея има и мобилно приложение, където всеки може да подава сигнал за неправда. От Пловдив са постъпили 26 сигнала за превишена скорост и неспазване на отдалеченост, които са препратени към институциите и надлежно са наложени наказания. 

На тази първа кръгла маса не е участвал представител на община Пловдив. Работните срещи ще бъдат регулярни, а идващите ще се организират и в наличието на медии.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР