Варна. Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев

...
Варна. Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев наблюдава различни епизоди от военноморското учение с международно участие „Бриз 2017”

Варна. Президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев следи разнообразни епизоди от военноморското обучение с интернационално присъединяване „ Бриз 2017 ”, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна. От борда на фрегата „ Дръзки ” учението следят и министърът на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев и заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов. Официалните посетители наблюдават дейностите на военноморските сили при противопоставяне на терористична група, превзела транспортен съд, очистване на пожар на търговски транспортен съд в пристанище - битка с пожар и изтегляне на потърпевши, противопоставяне на незаконен трафик - транспорт на мигранти по море, отразяване на асиметрични офанзиви на море, отразяване офанзиви на въздушен съперник, офанзива на подводница от ПУГ с потребление на противоподводни бомби, артилерийска пукотевица по въздушна цел, както и отдаване на чест при среща на военни кораби на море.
Националното военноморско обучение „ Бриз 2017 ”се организира в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България. Българските Военноморски сили вземат участие с 13 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 вертолета и с над 900 души персонален състав. В учението се включат и два самолета от българските Военновъздушни сили и представители от Сухопътни войски. В учението „ Бриз 2017 ” вземат участие още Военноморските сили на Гърция с патрулен катер HS „ RITSOS ”, Военноморските сили на Италия с мобилен център за надзор на морския трафик, Военноморските сили на Полша с щабни офицери, Военнороските сили на Румъния с ракетен катер „ ZBORUL ”, Военноморските сили на Турция с подводница “PREVEZE ”, ракетен катер “KILIÇ ”, патрулен катер „ KARADENIZ EREGLI ” и аероплан CN-235, Военноморските сили на Съединени американски щати със аероплан от патрулната авиация P-8 “POSEIDON ”, Втората непрекъснатата група кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса с три кораба, ескадрен миноносец „ DUNCAN ” от Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия, турската фрегата „ YILDIRIM ”, както и румънската фрегата „ REGЕLE FERDINAND ”.
Основната концепция на учението е да се увеличи оперативната съгласуемост и взаимоотношението сред Военноморските сили на участващите в учението страни посредством отработване присъединяване им в интервенция за морска сигурност в отговор на рецесия, както и да се сертифицира транспортен съд на Военноморските сили на Република България – фрегата „ Дръзки ” според методиката за оценка на НАТО – MAREVAL.
Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев е общ началник на „ Бриз 2017 ”. Офицер, провеждащ учението и шеф на Щаба за надзор е капитан І сан Георги Пенев – шеф на Щаба на Военноморските сили. Командир на корабното оперативно съединяване е флотилен адмирал Мален Чубенков – пълководец на Флотилия бойни и спомагателни кораби.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР