ВАРНА Откриването на коледния базар VARNA FUN PORT 2022 ще

...
ВАРНА Откриването на коледния базар VARNA FUN PORT 2022 ще
Коментари Харесай

Коледни базари у нас - кога започват

ВАРНА

Откриването на коледния базар VARNA FUN PORT 2022 ще се състои на 18 ноември от 17:00 часа. Локацията, несъмнено, е Морска гара-Варна. Базарът ще продължи от 18 ноември до 6 януари 2023 година

Увеселителният парк предлага разнообразни атракции като блъскащи колички, високо над 30 метра виенско колело, стрелбища, доста аркадни игри за огромни и дребни, рискови уреди.

През зимния интервал ще може да се посети обичайна ледена пързалка, която толкоз години е мотив за наслада на дребни и огромни. Всички поданици и посетители на града ще могат да пробват от самото начало най-различни вкусотии - от най-крехкото месце до най-сладкия десерт.

Обособени са приказно красиви коледни къщички, в които ще се предлага класическо греяно винце и още доста други капризи. Коледният базар е една страхотна опция да зарадвате Вашите деца - подобаващ е за дребни и огромни.

Специално тази година в увеселителния парк ще бъде подложен голям LED екран, на който ще могат ентусиастите да наблюдават мачовете от Световното състезание по футбол.

Варна FUN PORT чака всеки един за доста хубави моменти, усмивки,забавление и незабравими мемоари дружно. И, несъмнено, адреналин в обилие.

ТРОЯН

В навечерието на едни от най-светлите празници, Община Троян провежда Коледен базар на площад " Възраждане " за интервала 15.12.2022г.-25.12.2022г.Задължително изискване за присъединяване в базара е представянето на творби на Коледна тема. Участниците би трябвало да са:
1.Занаятчии, притежаващи годно Майсторско свидетелство/диплома, удостоверяваща подготовка в региона на изкуствата или занаятите ИЛИ
Да са регистрирани търговци, разрастващи активност на територията на Община Троян.
Срок за изпращане на поръчките до 06.12.2022г
• по имейл на: [email protected], [email protected]
• на място в постройката на Община Троян (Информационен център – 1 ет.)
Правила за присъединяване и поръчка за Коледния базар може да се намерят на уеб страницата на Община Троян www.troyan.bg
Допълнителна информация може да се получи и на телефони: 0876 462 901; 0670/6 80
Бъдете част от Коледната атмосфера на град Троян!
РУСЕ

Къщичките, които оформят Коледния пазар в Русе, към този момент се приготвят да посрещнат своите гости. Подадени са към 40 заявки за комерсиална активност в общинските павилиони, само че след търг това право получават към 20 търговци. Тази година 4 от къщичките по традиция ще бъдат дадени безплатно на организации и сдружения с благотворителни цели и дела. Наред с местата за търговия, русенци ще могат да се възползват от услугите и на две скари. Коледният базар би трябвало да стартира активност от 28 ноември и ще продължи до 03 януари 2023г.

Тази година обаче мястото му е променено – към този момент няма да е пред операта дружно с ледената пързалка, а на площада. Така се скапва основаното през последните две години Коледно градче, което дружно с ледената пързалка оформяше тъй наречените Коледна уличка. Там особено бе построена арка със светлинна декорация, през която да минават посетителите при влизане и излизане, с цел да има коледен дух и въодушевление. Коледното градче имаше своите гости, а търговците отчитаха положителни доходи, като в същото време взаимно си помагаха с ледената пързалка. Докато децата се забавляват, родителите разглеждаха комерсиалните обекти или хапваха по нещо на скарите.

Затова неразбиране буди въпросът за какво се трансформира нещо, което е работило и е било дейно. Досега леденото оборудване е било с бюджет от 50 000 лева, само че дружно с спомагателните разноски и консумативи, сумата е стигала до към 100 000 лв.. Винаги обаче оборудването е излизало на минимална облага.

По неофициална информация смяната на мястото е направена поради желанието на двама от търговците за нова локация.Това обаче наподобява необичайно, защото на никое място няма сходна процедура – общинската администрация дефинира местата и разпоредбите, а който желае, подава заявление и се явява на търг.

Все още има близо 2 седмици до откриването на Коледния базар и има време да се намерения по какъв начин да оживи пространството към ледената пързалка, с цел да има подобаваща коледна атмосфера и към нея.

СОФИЯ

С желанието да създадат коледен фест в най-хубавите европейски обичаи, уредниците на " Коледен парк София " канят столичани от 4-ти до 30 декември на Площад Славейков, където да отброят дружно дните до празника и да споделят чудния коледен дух.

Вълшебно коледно въодушевление, открита музикална сцена, фуд&дринк зона, коледна гора, шопинг зона от дървени къщички с творбите на най-талантливите създатели на приложно изкуство и художествени занаяти, фермерски артикули от български производители и доста други приятни изненади за дребни и огромни ще ни чакат в сърцето на града, на емблематичния площад.

Фестивалът се организира с общителното подпомагане на Столична община, Пазари " Запад " и Район " Средец ". Организатор на събитието е екипът на Mish Mash Fest, един от най-популярните и сполучливи крафт базари в България, с над 7-годишна история и 60 издания. В традицията на фестивала е постоянно отличната селекция от самостоятелни създатели и дизайнери, положителната организация, празничното въодушевление и големият интерес към всяко едно издание.

На фестивала ще се изявят детски и юношески хорови и музикални обединения, както и одобрени имена от българската джаз, етно, госпъл и поп музикална сцена. Ще имаме опция да гледаме стенд-ъп осъществявания и театрални представления, а всички искащи да си оставят паметен спомен ще могат да се снимат на специфичния фотокорнер. Коледната гора ще се състои от живи елхички от Коледна-Елхичка.com, които след това ще бъдат върнати за доотглеждане в разсадника организацията на ул. Витошко лале, тъй че следващата година да може още веднъж да ни радват.

ДОБРИЧ

Община град Добрич приема заявки за издаване на позволение за комерсиална активност от искащите да вземат участие в обичайния Коледен базар, се оповестява в уеб страницата на локалната администрация. Тази година той ще се състои сред 5 декември 2022 и 2 януари 2023 година на пл. " Свобода ".

За реализиране на комерсиална активност са планувани 11 места по шест кв. метра, три по 12 кв. метра и осем за продажба на картички и сурвакници от по два кв. метра. Заявления могат да се подават сред 14-ти и 18 ноември в това число на работно място " Икономическо развиване " в Центъра за услуги и информация.

ТРЯВНА

Община Трявна стартира слагането на коледната декорация в центъра на града.

Служители инсталират огромна изкуствена елха на старинния площад " Капитан Дядо Никола " в града. И тази година зелените клонки на коледното дръвче ще бъдат декорирани със златисти топки, декорации под формата на дарове, снежинки и светещи лампички, а на върха ще грейне и огромната коледна звезда, оповестиха от пресцентъра на администрацията.

Паралелно с слагането на елхата на старинния площад в Трявна стартира и обичайното накичване на огромния кипарис пред постройката на читалище " Пенчо Славейков 1871 " с гирлянди, коледни топки и светещи лампички.

Ново попълнение на празничната украсата са дарове и огромни коледни топки в градинката пред постройката на Община Трявна. Жителите и гостите на възрожденския град ще имат опцията да им се любуват и вечер, когато блестящо ще светят из тревните площи.

През идващите дни следва да бъде сложено звездно небе над " Кивгирения " мост, или както тревненци го назовават - гърбавият мост в остарялата част на града.

В парка пред Районния съд ще бъде самостоятелен коледен ъгъл за фотоси с макет с шейната на Дядо Коледа, който предходната година за първи път бе ситуиран там като част от цялостната празнична декорация на града. От Общината оповестяват, че скоро ще бъде оповестена и тазгодишната Коледно-новогодишна стратегия на локалната администрация.

Община Трявна неведнъж е печелила награди за най-добре декориран град по време на коледните и новогодишни празници. Миналата година пред читалище " Пенчо Славейков 1871 " имаше цветен коледен базар, който към този момент стана обичаен в предпразничните дни. През 2021 година през целия месец декември имаше и онлайн коледни четения за деца, в които по-възрастни тревненци четоха свои обичани детски коледни приказки в обществените платформи.

ПЛОВДИВ

Коледен базар " Капана ” ще се състои от 16 до 26 декември тази година. 101 изложителя ще вземат присъединяване с бижута, облекла, книги, детски ръчно правени играчки, коледни украси, занаятчийски храни и питиета, картини, керамични произведения, дърворезби, лампи, свещи, козметика, които ще бъдат единствено част от разнообразната палитра креативен продукти.

Ще има и благотворителни дела, в които посетителите ще могат да се включат.

Подготовката за обилната коледна декорация към този момент е почнала. В устрема си да запазят същинските елхи в гората, от " Капана Фест ” са подготвили 3 богато украсени изкуствени елхи, 2 км коледни елхови гирлянди с играчки и 2 км коледни лампички.

От 12 декември всеки клиент ще има опция да украси с определена от него играчка някоя от елхите на мостовото оборудване над ул. " Гладстон ” или на кръстовището на ул. " Златарска ” и ул. " Загреб ”.

На 24 декември дядо Коледа и Снежанка ще чакат децата и околните им за фотоси.

На 25 декември всеки родител ще има опция да даде неусетно своя подарък на белобрадия дъртак и той да го подари на малчуганите.

СМОЛЯН

Областна администрация Смолян провежда Коледен базар, който ще се организира в атриума на Областна администрация Смолян в интервала от 12.12.2022 година до 16.12.2022 година Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация – Смолян.

Фирми, производители и занаятчии от област Смолян, ще могат да се включат със своя продукция в Коледния базар, без наем за този интервал. Участниците ще могат да продават, осъществят продукцията си.

Желаещите могат да заявят присъединяване си в Областна администрация Смолян на e-mail:[email protected], в период до 25.11.2022 год.

При форсмажорни условия, ще бъде изменена датата на осъществяване на самодейността, за което ще бъдете осведомени.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР