Варна бе домакин на най-мащабния работодателски форум Кариера и живот

...
Варна бе домакин на най-мащабния работодателски форум Кариера и живот
Коментари Харесай

България става все по-привлекателна за европейски граждани

Варна бе хазаин на най-мащабния работодателски конгрес „ Кариера и живот – за какво в България? “. Негови уредници са основателите на платформата Bulgaria Wants You – Иван Христов и Андрей Арнаудов. Събитието притегли над 1000 души, които търсиха своите нови благоприятни условия измежду щандовете на 30 от най-коректните работодатели в страната.

Форумът се организира в Двореца на културата и спорта бе публично открит от кмета на Варна господин Благомир Коцев, който заяви, че общината отваря порти за експерти, младежи и вложители.
 Кметът на Варна Благомир Коцев
Снимка: BWY

Варна към този момент пое курс към привличане на нововъведения, високи технологии, IT бранш, съвременни производства. От три седмици ние работим Варна да има своя индустриална зона. Ще създадем всичко допустимо да подтикваме процеса по връщането на млади и образовани експерти, които да работят за положителното бъдеще на града ни “, сподели от сцената господин Благомир Коцев.

Темата бе продължена и от Андрей Арнаудов, който добави, че доста от европейските народи виждат в България прелестно място за кариера и живот.

Те виждат страната ни по-хубава, в сравнение с я виждаме ние “, сподели Арнаудов.

По думите му в България има от ден на ден португалци, италианци, французи, германци, англичани и затова акцията ще бъде ориентирана и към част от останалите жители на Европейски Съюз, които са добре пристигнали да работят и живеят в България.

Според него ползата към форума „ Кариера и живот – за какво в България? “ е голям, което се дължи от елементи и на мотивационните лектори във Варна – сноубордистката Александра Жекова, някогашният капитан на националния тим по волейбол Владимир Николов, икономистът и някогашен вицепремиер Николай Василев и други.


Сноубордистката Александра Жекова по време на събитието във Варна.

Economic.bg е медиен сътрудник на събитието.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР