Върховният съд разпореди ликвидацията на базираната в Сингапур платформа за

...
Върховният съд разпореди ликвидацията на базираната в Сингапур платформа за
Коментари Харесай

Още един крипто заемодател трябва да ликвидира и да компенсира всичките си клиенти

Върховният съд разпореди ликвидацията на основаната в Сингапур платформа за крипто кредитиране Hodlnaut, като подреди изплащането на загубите на към 17,000 консуматори.

Решението на съда произтича от назначението за взаимни ликвидатори на Аарон Лох Ченг Лий и И Менг Йен Анджела от EY, които в началото бяха назначени като краткотрайни правосъдни шефове през август. Hodlnaut се сблъска със съществени загуби, почти $190 милиона, които се дължаха на вложения в сриващата се екосистема на Terra.

В правосъдния отчет се разкрива, че шефовете на Hodlnaut, както се твърди, не са разкрили изцяло връзката си с Terra, както преди, по този начин и след нейния срив през май 2022 година Тази липса на бистрота слага Hodlnaut в една редица с други финансови субекти, като Celsius, Voyager Digital и Three Arrows Capital (3AC), всички наранени неподходящо от връзките си с алгоритмичната постоянна монета UST на Terra.

Съдебната заповед от 10 ноември постановява ликвидацията на Hodlnaut, като хвърля неустановеност върху ориста на средствата на нейните 17,000 консуматори. Hodlnaut, която в миналото оферираше лихвени проценти от 12.7% по депозитите спря тегленията на клиенти през юли 2022 година

Като се има поради забележителният брой кредитори, назначените ликвидатори възнамеряват да дават консолидирани актуализации онлайн, признавайки непрактичността на самостоятелните отговори. Това развиване бележи още един образец за далечните последствия от вложенията, свързани с екосистемата на Terra в границите на бранша на криптовалутите .

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР