Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността

...
Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността
Коментари Харесай

Жозеп Борел вика спешно в Брюксел президентите на Сърбия и Косово

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността прикани президента на Сърбия Александър Вучич и премиера на Косово Албин Курти " незабавно да дойдат в Брюксел ", заяви белградската организация Бета.

Борел ги предложения да дойдат и " да намерят европейско решение преди 21 ноември, европейски път за актуалната обстановка, която е една от най-сериозните от 2013 година насам ", сподели през днешния ден представителят на Борел Петер Стано, съобщи Българска телеграфна агенция.

По този метод той отговори на въпросите на публицисти в Брюксел дали Борел чака да бъде открито решение на незабавната среща с Вучич и Курти за противоречивия въпрос с регистрационните номера на колите на косовските сърби, откакто управляващите в Прищина дефинираха 21 ноември като краен период за започване на начисляване на санкции.

Стано сподели, че не престават дипломатическите старания за разрешаване на този спор и по тази причина не може да разяснява медийните изказвания, че сякаш е реализирано съглашение въз основа на предложение, предадено на двете страни от медиатора на Европейски Съюз Мирослав Лайчак.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР