Върховният комисар на ООН за правата на човека обвини и

...
Върховният комисар на ООН за правата на човека обвини и
Коментари Харесай

ООН: И „Хамас“, и Израел извършиха военни престъпления

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида упрекна и „ Хамас “, и Израел във военни закононарушения. 

„ Зверствата, осъществени от палестински въоръжени групи на 7 октомври, бяха отвратителни. Те бяха военни закононарушения, както и продължаващото задържане на заложници “, съобщи Фолкер Тюрк.

Колективното наказване от Израел на палестински цивилни също е военно закононарушение, както и противозаконната, насилствена евакуация на цивилни.

На фрагментите се вижда по какъв начин хората, събрани пред лечебното заведение, стартират да бягат след мощния удар

Междувременно мощна детонация избухва тази нощ покрай болница Ал Шифа в град Газа.

На фрагментите се вижда по какъв начин хората, събрани пред лечебното заведение, стартират да бягат. Все още не е ясна повода.

Болницата е най-големият медицински център в Ивицата и е употребена като леговище от цивилното население. Израел обаче твърди, че под болничното заведение са ситуирани обекти на „ Хамас “.

Оставяме идващите фрагменти без спомагателен коментар

„ Няма да има прекъсване на огъня без освобождение на нашите заложниците. Всичко друго е неефикасно “, сподели израелският министър председател Бенямин Нетаняху.

В същото време граничният пункт „ Рафа “ с Египет още веднъж е затворен. По данни на израелската войска 50 000 палестинци са напуснали град Газа през последните 24 часа и са се отправили на юг.

Палестинските управляващи разгласиха нов лист с имена на хора, които могат преминат през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рафа “

И през днешния ден за цивилното население ще бъде обезпечен кулоар за евакуация.

Всичко за спора в Близкия изток четете в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР