Варените картофи стават много вкусни, ако във водата, в която

...
Варените картофи стават много вкусни, ако във водата, в която
Коментари Харесай

Полезни съвети за приготвяне на картофи

Варените картофи стават доста вкусни, в случай че във водата, в която ги варите, хвърлите две скилидки чесън и един дафинов лист или сушен копър. Картофите се сваряват най-добре, в случай че ги залеете с гореща вода. Това оказва помощ да се запазят скъпите хранителни субстанции и витамини.

Когато варите картофи, не наливайте доста вода. Горните картофи могат да не напълно покрити с вода – все пак ще се сварят добре. Най-добре се варят картофи в апарат на пара.

За да не се разкашкат картофите при варене, откакто кипне водата, излейте част от нея и прибавете студена. Картофите се варят не на мощен, а на сдържан огън. В противоположен случай картофите се напукват, само че от вътрешната страна остават сурови.

 Картофи във Фолио

За да не почернеят при варенето старите картофи, прибавете малко оцет във водата. Те ще бъдат доста по-вкусни, в случай че при варенето добавите малко захар във водата.

Водата, в която сте варили картофи, може да употребявате за подготвяне на супи. За да станат пържените картофи хрускави, пържете ги в мощно нагрята лой и авансово изсушете картофите с забрадка или салфетка.

След като сложите картофите да се пържат, намалете огъня, с цел да не изгорят. Картофите се пържат по-бързо и стават по-вкусни, в случай че авансово ги бланширате за няколко секунди в гореща вода и по-късно ги подсушите, преди да ги сложите във врящото масло в тигана.

Солете картофите едвам когато резенчетата станат златисти от двете страни. Ако ги посолите преди този момент, сокът от картофите ще изтече, ще се смеси с мазнината и ще изгуби и форма, и усет.

 Картофи

Картофите ще станат доста вкусни, в случай че в мазнината хвърлите две необелени скилидки чесън. Когато вършиме пюре, използвайте топло прясно мляко. Студеното мляко придава на пюрето сивкав цвят.

За да получите пухкаво ярко пюре, прибавете в него врящо мляко и малко течна сметана или масло. Изстиналото пюре се подгрява най-добре на водна баня.

Можете да постигнете резултат на изпечен на плам картоф, като измиете идентични по величина картофи, леко ги намажете с масло, без да ги белите, извършите по един кръстообразен прорез и сложите в тава. След като го опечете, той се разтваря като цвете. В разреза сложете късче масло и поръсете със зелени подправки.

Водата, в която сте варили необелени картофи, е доста потребна при почистване. С нея може съвършено да измиете стъклени, порцеланови и глинени съдове по този начин, че да блеснат от непорочност.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР