Въпросът за сигурността на данните ни в социалните мрежи винаги

...
Въпросът за сигурността на данните ни в социалните мрежи винаги
Коментари Харесай

Кой хакна Мъск, Гейтс и Безос

Въпросът за сигурността на данните ни в обществените мрежи постоянно е бил на дневен ред. Но тази седмица станахме очевидци на масирана хакерска офанзива, която имаше за цел да покаже, че и най-богатите и авторитетни мъже в света не са предпазени, когато имат профил в Twitter .

В сряда, 15 юли, сметките на Джеф Безос, Илон Мъск, Бил Гейтс, Барак Обама, Джо Байдън се оказаха в ръцете на хакери . Така във всички тях се появиха известия, че удвояват получени дарения в криптовалута. " Вие ми пратете 1000 $, аз ще ви върна 2000 ", гласеше известието в профила на създателя на Microsoft.

Така единствено за няколко минути, през които въпросните известия се показваха на стената на последвалите хакнатите профили, в дадената биткойн сметка са се натрупали над 100 хиляди $ . Тяхната орис към този момент е незнайна.
 Снимка 473263

Тази " координирана офанзива ", както я нарекоха от обществената мрежа, към този момент е обект на следствие от ФБР. Според Twitter, хакерите са работили през чиновници с достъп до вътрешни системи и принадлежности , с цел да поемат контрола над профили с милиони почитатели и да туитват в тях.

Докато следствието продължава, от компанията, чиито изпълнителен шеф е Джак Дорси, са подхванали обилни промени за да подсигурят достъпа до тези вътрешни системи и по този начин да се предпазят от следващ пробив.
 Twitter, Доналд Тръмп и по какъв начин обществената мрежа го упрекна в неистина
Когато обвинят Доналд Тръмп в неистина

Американският президент е доста сърдит

Докато всичко се обясни, от обществената мрежа непосредствено блокират постове, в които са включени биткойн адреси. А главните терзания са дали Twitter ще стане задоволително сигурна обществена мрежа за предизборната акция и президентските избори в Съединени американски щати през есента или потребителите още веднъж ще бъдат жертва на злонамерено въздействие, предава BBC.

Massive Twitter hack underway by Bitcoin scammers:

- Bill Gates
- Elon Musk
- Joe Biden
- Warren Buffett
- Kanye West
- Michael Bloomberg
- Apple
- Uber
- Jeff Bezos
- Barack Obama pic.twitter.com/5uSngaBdrZ
— Breaking911 (@Breaking911) July 15, 2020
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР