Въпросът със спора за името на Република Македония между властите

...
Въпросът със спора за името на Република Македония между властите
Коментари Харесай

Вашингтон: Много близо сме до решаване на спора за името на Република Македония


Въпросът със разногласието за името на Република Македония сред управляващите в Скопие и Атина през днешния ден се намира допустимо най-близко до решаването му.

Това сподели асистент държавният секретар на Съединени американски щати Хойт Брайън Ий пред "Гласът на Америка". "Все още остава много работа, освен това и от двете страни... Ще има още договаряния, само че аз съм оптимист, че ще има решение, тъй като има предпочитание и в Гърция, и в Република Македония на най-високо равнище, както в никакъв случай до сега", сподели още асистент държавният секретар на Съединени американски щати Хойт Брайън Ий.

Според него "Македония има на пръв взор минимум проблеми към мирните договаряния, само че нейната сигурност зависи от решаването на разногласието за името и присъединението й към НАТО".

БГНЕС напомня, че Гърция блокира участието на Македония в Европейски Съюз и НАТО над 20 години. Властите в Атина не признават западната ни съседка под нейното конституционно название - Република Македония. Между двете страни се водят безуспешни договаряния с посредничеството на интернационалния медиатор Матю Нимиц повече от две десетилетия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР