Въпреки значителните усилия за предотвратяването на мускулно-скелетни увреждания, те продължават

...
Въпреки значителните усилия за предотвратяването на мускулно-скелетни увреждания, те продължават
Коментари Харесай

Министър Меджидиев: Мускулно-скелетните увреждания продължават да бъдат най-често срещаният здравословен проблем, свързан с работата

Въпреки забележителните старания за предотвратяването на мускулно-скелетни увреждания, те не престават да бъдат най-често срещаният здравословен проблем, обвързван с работата.

Този вид увреждания нарушават качеството на живот, като в същото време са измежду главните аргументи за отпуск по болест и ранно пенсиониране. Значително е и негативно им влияние върху бизнеса и стопанските системи. “ Това уточни министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев по време на Националната конференция на тематика „ Здравословни работни места – облекчете товара “.

Проучване на Евростат демонстрира, че 60% от работещите се оплакват от мускулно-скелетни болки, свързани с осъществяването на служебните им отговорности през предходните 12 месеца. „ Както всеки различен проблем в региона на сигурността при работа, мускулно-скелетните увреждания могат да бъдат предотвратени и ръководени. Решение може да бъде открито с интегриран метод за ръководство на рисковете и поощряване на просвета за предварителна защита, включваща работодатели и служащи “, изясни доктор Меджидиев. „ Убеден съм, че разнообразната стратегия на конференцията, тематичните полемики и опцията за обмяна на професионален опит ще допринесат за реализиране задачите на самодейността на Европейската организация по здраве и сигурност при работа – обезпечаването на сигурни и безвредни условия на труд и среда за хората в трудоспособна възраст, в това число посредством предварителна защита на рисковете, свързани с утежняване на здравето “, акцентира още здравният министър.

Конференцията е проведена от Министерството на труда и обществената политика с поддръжката на Европейската организация по здраве и сигурност при работа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР