Въпреки хладното утро, очакваното затопляне през втората половина на деня

...
Въпреки хладното утро, очакваното затопляне през втората половина на деня
Коментари Харесай

Предимно слънчево и сравнително топло време и в близките дни

Въпреки хладното утро, предстоящото стопляне през втората половина на деня се удостовери. A най-високите оптимални температури са в Сандански и в Русе - респективно 30° и 31°. Най-слабо е стоплянето по Южното крайбрежие - в Ахтопол и Бургас - 25°.

Без основна смяна ще се задържи времето и на следващия ден – най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността основно в южните и източните региони от страната. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 25° и 30°.

На морския бряг, където вятърът ще е слаб до сдържан, най-вече северен – от 25° до 27°. Облачността ще е раздрана. Температурата на морската вода е 23°. Вълнението на морето ще бъде едва.

И в планините ще доминира слънчево време. Само в Рило-Родопската област в следобедните часове облачността краткотрайно ще се усили.

Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Температурите в курортите още малко ще се покачат и ще са от 13° на Алеко до 24° в Банско.

Продължава захлаждането в страните от Централна Европа, където на доста места ще превали и прегърми. Валежи от дъжд, в обособени региони обилни,ще има на Скандинавския полуостров и Прибалтика. Средиземноморският циклон, причина за проливните превалявания в Южна Италия през днешния ден, се изтегля на изток и на следващия ден ще дефинира времето в южната половина от Балканите, където се чакат интензивни превалявания и мощни гръмотевични стихии. В останалата част от полуострова ще бъде най-вече слънчево, температурите ще се покачат.

А у нас температурите в околните дни ще останат съвсем без смяна. Ще доминира слънчево време с по-значителни краткотрайни нараствания на облачността и възможност за следобедни изолирани валежи в сряда.
Това е прогнозата за времето. Приятна вечер!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР