Въпреки доста студеното време през последните дни, още от днес

...
Въпреки доста студеното време през последните дни, още от днес
Коментари Харесай

От днес започва повишение на температурите

Въпреки много студеното време през последните дни, още от през днешния ден стартира покачване на температурите. Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). През празничните дни ще има и слънце, и дъжд, и гръмотевици, само че няма да е студено. На Великден (24 април, неделя) и в понеделник (25 април) в цялата страна, с изключение на около морския бряг, оптималните температури ще са над 20 градуса.

Днес от югозапад облачността ще се усилва, над Западна България - до най-вече забележителна, само че превалявания са малко евентуални. Над източната половина от страната ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър и с него ще се затопли. Максималните температури ще са сред 14° и 19°, в София - към 14°. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от междинното за април.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Преди обяд ще духа слаб западен вятър, след обяд ще се ориентира от юг и ще се усили до сдържан. Температурите ще се покачат и оптималните на въздуха ще са сред 12° и 17°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините, след краткотрайното изясняване през нощта, денем облачността ще са усили и над масивите от западната половина от страната ще е най-вече забележителна. Ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан запад-югозападен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра - към 2°.

В петък ще доминира облачно време. На обособени места ще превали временен дъжд. Вятърът ще е от юг, ще се усили, изключително в Източна България и северно от планините. Температурите ще се покачат още и минималните ще са сред 3° и 8°, а оптималните - сред 18° и 23°.

В събота вятърът ще отслабне, а температурите ще останат без основна смяна. Ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и тук-там, основно в Западна България и планинските региони, ще превали и прегърми.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР