Въпреки че Полша и Унгария блокираха предложената на срещата на

...
Въпреки че Полша и Унгария блокираха предложената на срещата на
Коментари Харесай

Ще устоят ли Полша и Унгария пред натиска на мигрантите и Брюксел?

Въпреки че Полша и Унгария блокираха препоръчаната на срещата на върха в Гранада декларация за подготовката на Пакта за миграцията, това към момента не значи, че новата миграционна политика на Европейски Съюз няма да бъде призната, оповестява Eueonews.

Домакинът на провалената среща, испанският министър председател Педро Санчес, акцентира, че тя е била неофициална, а френският президент Еманюел Макрон изясни, че полско-унгарският демарш " не е в положение да блокира решението на квалифицираното болшинство ".

" Те показаха на масата за договаряния своето противоречие, което към този момент са изразявали на министерско ниво. Но то не е способно да блокира решението на квалифицираното болшинство, което, както ми се коства, е доста добре премислено и което, в случай че можем по този начин да се изразим, ни разрешава да се предвижваме в съответна посока ".

Емануел Макарон, президент на Франция

Обсъждането на другите значими тематики също не се увенча с триумф. Лидерите на страните от Европейски Съюз отхвърлиха да дефинират 2030 година като " целева дата " за присъединението...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР