Google уволни още около 20 служители, обвинявайки ги, че са

...
Google уволни още около 20 служители, обвинявайки ги, че са
Коментари Харесай

Google уволни още повече служители след вече приключилия седящ протест

Google уволни още към 20 чиновници, обвинявайки ги, че са взели участие в протестни акции против съдействието на компанията с израелското държавно управление в региона на облачните технологии.

За това оповестява The Washington Post.

По данни на деятелите, общият брой на уволненията тази седмица е надхвърлил 50.

Уволненията идват дни откакто основният изпълнителен шеф Сундар Пичай изпрати до чиновниците писмо, осъждащо потреблението на компанията в качеството ѝ на " персонална платформа " за " деконструктивни полемики или политически диспути ".

" Корпорацията се пробва да потисне несъгласието, да принуди своите служащи да млъкнат и да възвърне властта над тях ", съобщи Джейн Чанг, представител на групата No Tech for Apartheid, която стачкува против договорите на Гугъл и Amazon с израелското държавно управление от 2021 година насам.

Протестите в Гугъл станаха част от вълна от отвращение против съдействието на американските управляващи и корпорации с израелските управляващи и военните.

През последните дни поради поддръжка на Палестина бяха задържани протестиращи в Йейлския и Колумбийския университети, което провокира...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР