Канадските власти арестуваха и повдигнаха обвинения на трима индийски граждани

...
Канадските власти арестуваха и повдигнаха обвинения на трима индийски граждани
Коментари Харесай

Канада обвини трима индийски граждани в убийството на сикхски сепаратист

Канадските управляващи арестуваха и повдигнаха обвинявания на трима индийски жители за съдбовната пукотевица по сикхски сепаратистки водач в Британска Колумбия предходната година, събитие, което изостри напрежението сред Отава и Ню Делхи.

Кралската канадска конна полиция заяви, че е арестувала Каранприт Сингх, Камалприт Сингх и Каран Брар в Едмънтън, Албърта, в петък. Тримата мъже бяха упрекнати в ликвидиране първа степен и скрит план за осъществяване на ликвидиране за убийството на Хардип Сингх Ниджар отвън Ванкувър през юни.

„ Разследваме дали има някакви връзки с държавното управление на Индия “, сподели пред кореспонденти суперинтендантът на RCMP Мандип Мукър. „ Може да има и други забъркани “, добави той, като сподели, че има други настоящи следствия, свързани с убийството.

Смъртта на Ниджар усложни връзките сред Канада и Индия. Всяка страна подреди на другата да в профил своите дипломати, а Индия краткотрайно спря да дава визи на канадски жители. Миналия септември министър-председателят на Кана...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР