Въпреки че носенето на маски в закрити помещения е задължително,

...
Въпреки че носенето на маски в закрити помещения е задължително,
Коментари Харесай

Не всички на централната гара и автогара в София спазват Covid мерките

Въпреки че носенето на маски в закрити пространства е наложително, репортерска инспекция на „ Хоризонт “ на централната жп гара и централната автогара в София сподели, че не всички пасажери са с маски.

Част от пасажерите подценяват разпоредбите и не имат вяра на информацията за пандемията.

Поставени до входа на жп гарата и автогарата София дезинфектанти за ръце и написани на хартия инструкции да се съблюдава отдалеченост и носенето на маска е наложително напомнят на пасажерите противоепидемичните ограничения, които би трябвало да се съблюдават в чакалнята до момента в който се изчаква рейса или влака.

Но всеобщо има пасажери, които подценяват обстановката от ковид и въведените правила. Ето какво споделиха някои от тях.

„ Не съм почитател на маските “, сподели чакаща жена, която в отговор на въпрос дали не се опасява от това, че заболеваемостта се покачва сподели: „ Не, въобще. Никога не съм се страхувала. Какво ни избавят тия маски. Нищо “.

Мъж пък сподели, че не се тормози, че може да е пропагандатор на болест.

Сред пасажерите имаше и две дами, които се връщаха у нас от други страни. В отговор на въпрос дали там хората съблюдават въведените правила те споделиха:

„ Идвам от Испания. Там носим маски по улиците, на всички места “.

„ Аз пристигам от Германия. Там е наложително на всички места. Всички са доста изпълнителни и маските са на носа, не на устата “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР