Въпреки че Google Chrome е най-популярният браузър в света, той

...
Въпреки че Google Chrome е най-популярният браузър в света, той
Коментари Харесай

Google допълни функцията за “Икономия на паметта“ в Chrome с таймер, което улеснява идентифицирането на неактивните раздели

Въпреки че Гугъл Chrome е най-популярният браузър в света, той има своите дефекти. Това е доста ресурсоемък програмен продукт, тъй че Гугъл непрестанно работи върху подобряването му. По-рано тази година компанията показа функционалността Memory Saver за настолните компютри, която усъвършенства потреблението на ресурсите на компютъра от неактивните раздели. Последната актуализация Chrome Canary демонстрира, че тази функционалност може да бъде още по-добра.

Засега, “Икономия на паметта “ е просто превключване в настройките на Chrome, което изпраща неактивните раздели в латентен режим. Когато потребителят посети още веднъж неактивен раздел, съответната страница се презарежда и новото наличие още веднъж запълва систематичната памет.

Според един от запалянковците, изследващи новите функционалности на Chrome, в компилацията Canary се е появил пробен байрак, който ви разрешава да контролирате по кое време тъкмо браузърът почиства данните, свързани с неактивния раздел, от паметта, с цел да освободи запаси.

Когато новата функционалност е задействана, потребителите могат да зададат интервала от време за изчистване на паметта от 1 минута до 12 часа. Според отчетите, по дифолт, с “Икономия на паметта “ паметта се почиства след два часа. Новата функционалност ще понижи натоварването на систематичните запаси, изключително когато става въпрос за слаб компютър или консуматор, който отваря безчет раздели по едно и също време. Така че консуматор с 2 GB RAM може да зададе най-краткото време, а някой с задоволително памет може да зададе най-дългото.

Също по този начин към този момент е по-лесно да се разпознават неактивните раздели, съгласно един от първите тестери. Фавиконата над почистения раздел ще бъде видимо по-бледа.

Заедно, двете усъвършенствания обезпечават по-лесна за потребителя конфигурация на Memory Saver. Функциите към този момент са налични в Chrome Canary 115, а превключвателят на настройките можете да извикате с команда в адресната лента chrome://flags#high-efficiency-mode-time-before-discard. Вероятно скоро ще се появят и нови функционалности в готовия артикул.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР