Външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф настоя, че САЩ

...
Външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф настоя, че САЩ
Коментари Харесай

Иран постави условие да спре икономическия тероризъм за да има преговори със САЩ

Външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф настоя, че Съединени американски щати би трябвало да съблюдават нуклеарното съглашение от 2015 година, подписано сред Техеран и международните сили, и да престанат да упражняват " стопански тероризъм " над иранския народ, в случай че Вашингтон желае да договаря с Техеран, оповестява " Ройтерс ".
" Съединени американски щати водят икономическа война против иранския народ и за нас няма да е допустимо да преговаряме със Съединени американски щати, в случай че престанат да водят война и да упражняват стопански тероризъм над иранския народ ", посочи в Зариф по време на визитата си в Малайзия.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отдръпна страната от нуклеарното съглашение предходната година и възобнови глобите против Иран.
" Така че в случай че желаят да се върнат в стаята (за преговори), би трябвало да купят един билет и този билет е да съблюдават съглашението ", сподели той, имайки поради нуклеарното съглашение от 2015 година
Иранският първи посланик акцентира още, че не желае среща поради самата среща. " Трябва да се срещнем, единствено в случай че ще има някакъв резултат ", посочи той.
По-рано тази седмица Тръмп съобщи, че ще се срещне с иранския си сътрудник Хасан Рохани при подобаващи условия, с цел да прекратят разногласието към съглашението от 2015 година и че се водят договаряния по какъв начин някои страни биха могли да отворят кредитни линии за поддържане на иранската стопанска система.
Рохани преди дни обаче отсече, че Иран ще договаря със Съединени американски щати, единствено в случай че всички наказания бъдат анулирани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР