Вълна от съпричастност към 17-годишно момче, което е принудено да

...
Вълна от съпричастност към 17-годишно момче, което е принудено да
Коментари Харесай

Историята на Петър и Таня трогна стотици българи, много от тях вече предложиха помощ

Вълна от съпричастност към 17-годишно момче, което е насила да се грижи за болната си, съвсем неподвижна майка. Петър е възпитаник, само че даже не си спомня по кое време за последно е ходил на учебно заведение - пропуща постоянно уроците, с цел да играе ролята на персонален помощник на майка си Таня. Двамата живеят с нейната пенсия от 722 лева

" С нас се свързаха доста хора. Хубавото е, че огромна част от тях са млади и това дава вяра, че в България нещо ще се промени. Дойдоха и хора на място, които оставиха посуда. Искам да им благодаря, добротата на хората е трогателна “, описа Таня Христова, пред bTV.

" Стотици хора се свързаха с нас. Надявам се да има още доста такива хора “, добави доброволецът Нели Стоилова.

Заместник-кметът в направление " Социални действия и интеграция на хора с увреждания " в Столична община Албена Атанасова съобщи, че сходни случаи, в които човек не може да откри помощник, са доста малко.

" Колегите от регион " Люлин “ ми обясниха, че от 2019 година са предложили шест индивида за асистенти на госпожа Христова, само че по някакви аргументи това не се е случило. Хората са се отказали. Предлагано е и на щерка ѝ, само че тя също не е могла да стане случай “, сподели Атанасова.

Социалният патронаж ще се включи, в случай че тя желае да получава топла храна всеки ден. Ще изпращаме хора от обществения патронаж, които се грижат почасово за такива хора. Те ще могат да ѝ бъдат в помощ, до момента в който намерим помощник. От Столична община поемаме това като ангажимент “, добави тя.

Атанасова изясни, че ще създадат нужното синът ѝ Петър да бъде назначен като персонален помощник за летните месеци, само че съгласно нея това не е вярно, тъй като той би трябвало да върви на учебно заведение.

" Според мен общината не желае да реши моя случай. Това не е вярно. Аз и сина ми сме жители на тази страна ", съобщи Таня Христова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР