В Александровска болница ще бъде извършена аутопсията на починалото при

...
В Александровска болница ще бъде извършена аутопсията на починалото при
Коментари Харесай

Благоевградски лекари отказват аутопсия на починало 5-годишно дете

В Александровска болница ще бъде осъществена аутопсията на умрялото при мистериозни условия 5-годишно момченце от кочериновското село Стоб, съобщи " Струма ком " от свои източници. Според информацията аутопсията са отказали да създадат няколко локални лечебни заведения, а и инспекцията, която се прави сега изисква безусловно независимо лекарско умозаключение за повода за гибелта на детето.

Явно е, че следствието търси лекарска неточност по трасето Рила - Благоевград. Припомняме, че момченцето е прегледано от доктор Владимир Пандев, който го е видял два пъти в нощта на неговата гибел.
Пандев твърди, че детето вторият път е било мъртво, макар заключението си обаче го е транспортирал до МБАЛ Благоевград, където локалните лекари в СПО са направили опити за " възкръсване " с към 40 минутна реанимация.

Д-р Пандев твърди, че го е докарал в Благоевград, тъй като детето било топло, локалните лекари настояват, че е било мъртво още в Рила. Къде е истината ще търси следствието. Факт е, че Медицински контрол през днешния ден влезе в МБАЛ Благоевград за инспекция, инспекция правят и на работата на доктор Владимир Пандев.

Така че към момента не е ясно каква е повода за гибелта на детето. Прегледът на Пандев открил, че 5-годишният Мирослав е с повръщане и разстроство, детето не било обезводнено, било добре. Самият той нямал пояснение по какъв начин и от какво е настъпила гибелта му.

Казва, че вторият път при визитата му детето било без дихателна и сърдечна активност. Въпросът е за какво тогава е доведено в Благоевград. Дали това не е бягство от отговорност и прекачване на отговорност от Рила към Благоевград. Случаят е с висок публичен интерес. Ще има ли отговорни лекари за гибелта на 5 годишния Мирослав?! Очаквайте детайлности.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР