Вълк ухапа дете в парк "Кенана" край Хасково, твърдят роднини

...
Вълк ухапа дете в парк "Кенана" край Хасково, твърдят роднини
Коментари Харесай

Кошмар в Хасково: Избягалият от зоопарка вълк нападна деца и нахапа момиче

Вълк ухапа дете в парк "Кенана " край Хасково, настояват родственици на потърпевшото момиче пред Bg On Air. Животното избяга през вчерашния ден от зоологическата градина, а късно в петък беше хванато.

В акцията участваха десетки чиновници на общинското дружество „ Екопрогрес “ и полицията. Униформените и общинските чиновници в продължение на няколко часа обикаляха гората край зоопарка в региона на алеята.

Вълкът е хванат след 22 часа, откакто е бил уцелен с упойваща стреличка. Животното е настанено в друга, по-сигурна клетка, оповестиха от пресцентъра на Община Хасково.

Първоначално от там отричаха за избягалия вълк от зоопарка, само че след случая с нахапаното момиче признаха, че той е избягал и го търсят, с цел да го заловят.

14-годишното момиче се разхождало с другари в парк "Кенана " в късния следобяд през вчерашния ден. Докато децата били в една от по-малко оживените алеи, пред тях изскочил вълк.

Близките на детето са безапелационни, че това е избягалото животно от зоопарка.

"Аз не мисля, че ще се обърка. Разхождали са се в гората, вълкът излиза. Те са тръгнали да се отдалечават, с цел да не го изплашат, само че все пак вълкът излиза и я атакува.

После едно момче взима пръчка и го прогонват вълка. Нахапана е по краката. Искам хората да знаят, че има вълк на независимост и да се пазят ", описа майката Мария Атанасова.

Сигнал за избягалото животно е подаден незабавно. Първоначално от общинското дружество "Екопрогрес " обаче отхвърлят да има избягал вълк и настояват, че е умрял.

Ден по-късно от община Хасково потвърдиха, че хищникът е напуснал клетката. А шефът на "Екопрогрес " разгласи, че е бил измамен от шефа на зоопарка.

От община Хасково дадоха обещание съдействия на фамилията на нахапаното дете, макар че показаха подозрение дали момичето в действителност е било нахапано от вълк или става въпрос за куче./Blitz.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР