Валерий Пшеничний и затворът, в който е убит Русия започна

...
Валерий Пшеничний и затворът, в който е убит Русия започна
Коментари Харесай

Разследва се смъртта на виден руски бизнесмен, намерен обесен в затвора


Валерий Пшеничний и пандизът, в който е погубен

Русия стартира следствие на събитията към хипотетичното самоубийство на гениалния предприемач Валерий Пшенични, получил прякора " съветския Илон Мъск ", съобщи Франс прес. Адвокатката му Лариса декор Арев подозира, че той е бил изтезаван и погубен в пандиза.

" Има аргументи да считаме, че не става дума за самоубийство ", съобщи адвокатката на Пшенични. Той бе възхваляван от медиите за амбициозните си и реформаторски хрумвания, сходни на тези на американския милиардер Илон Мъск.

В момента на гибелта си Пшенични беше на 56 години. Той беше задържан през януари за отклонение на средства в огромни размери по отношение на контракт с съветското министерство на защитата. Неговото дружество " НовИТ Про " беше натоварено с създаването на тримерен виртуален модел на подводница, който да оказва помощ на инженерите при поправки.

Три седмици след ареста си на 5 февруари той беше открит обесен в затворническа килия в Санкт Петербург. Съдебните лекари са разкрили по тялото му следи от електрически изгаряния, счупвания и следи от сперма, оповестява адвокатката му.

" Точно преди гибелта му вдовицата му Наталия е получила писма от брачна половинка си, който упорствал " да не заплаща нищо на никого " и твърдял, че е почтен ", оповестява Фон Арев.

Според съветски медии и неправителствени организации в Русия постоянно се случва притежаващи въздействие пандизчии или членове на затворническата администрация да изнудват фамилиите на най-уязвимите арестувани, употребявайки закани, отбелязва Агенция Франс Прес. Правозащитници постоянно настояват, че в съветски затвори арестувани са подложени на унижения, изтезания и малтретиране.

По думите на Лариса декор Арев тази трагична история демонстрира, че правото на живот и здраве не са обезпечени в съветските затвори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР