Ваксината на фармацевтичните компании Pfizer/BioNtech срещу коронавируса остава стабилна и

...
Ваксината на фармацевтичните компании Pfizer/BioNtech срещу коронавируса остава стабилна и
Коментари Харесай

Ваксината на Pfizer/BioNtech остава стабилна и при по-високи температури

Ваксината на фармацевтичните компании Pfizer/BioNtech против ковид остава постоянна и може да се съхранява за две седмици на температури, надалеч по-високи от предписаните до момента, оповестиха двете компании, представени от Агенция Франс Прес.

Това доста ще улесни разпространяването на имунизацията.

Двете компании са уведомили американския регулатор Агенция по храните и медикаментите, че имунизацията им остава постоянна, в случай че се съхранява за интервал до две седмици при температури от минус 25 градуса по Целзий до минус 15 градуса по Целзий, които са нормални за медицинските фризери.

Ваксината, която е една от трите, утвърдени за приложимост до момента в Европейски Съюз, би трябвало да се транспортира и съхранява при температури сред минус 80 градуса по Целзий и минус 60 градуса по Целзий, което изисква специфични условия и основава логистични спънки за разпространяването на продукта, създаден въз основа на технология на осведомителна РНК, отбелязва организацията.

Новите правила за предпазване " може да улеснят складирането на нашата ваксина в аптеките и да обезпечат по-голяма еластичност във имунизационните центрове ", сподели съоснователят на BioNtech Угур Шахин. Той сподели още, че Pfizer и BioNtech работят и върху " нови формули, които още повече ще улеснят превозването и потреблението на имунизацията ни ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР