Важността на пиенето на топла вода на празен стомах беше

...
Важността на пиенето на топла вода на празен стомах беше
Коментари Харесай

Диетолог обясни защо е важно пиенето на топла вода на празен стомах

Важността на пиенето на топла вода на празен корем беше обяснено в изявление за Moslenta от дипломираният диетолог Анастасия Разбойникова. Тя акцентира, че е значимо да се следи и за чистотата и качеството на течността.

„ Животът стартира с вода, тъй че пиенето й незабавно след пробуждане е едно от главните правила на човек, който се грижи за здравето си. Много е значимо водата да е просто топла, само че да не е вряща.

Можете да я изсипете вечер в термо чаша и да го поставите до леглото, а можете да станете и да загреете чайника – това е комфортно за всеки “, изясни Разбойникова.

Специалистът посочи, че можете да започнете с една чаша топла вода на гладно, след което всеки ден леко да увеличавате дозата. В резултат на това би трябвало да стигнете до две чаши чиста топла вода всяка заран.

„ Защо вършим това? Така приготвяме стомашно-чревния си тракт за работа, стартираме цялото тяло. Стомахът няма да пропусне студена вода, до момента в който не се затопли, тъй че в случай че течността е незабавно топла, процесът на „ пробуждане “ на тялото ще се форсира “, споделя диетологът. Анастасия Разбойникова.

Водата, която се пие на гладно, Разбойникова назова „ вътрешен душ “, който бързо разрежда изработилите се през нощта отрови и ги извежда. „ Но работи единствено в случай че пиете чиста вода. Когато към водата се добави нещо друго (например лимон или мед), течността първо отива в черния дроб – “за разбор ”. Там ще се задържи, тъй че няма да е допустимо да се измият токсините – те ще циркулират през кръвта ви още един ден “, означи специалистът.

Пиенето на чиста вода без добавки също е значимо, тъй като множеството хора към този момент имат нарушен злобен мехур, продължи събеседникът на Moslenta. „ Всяка вода с примеси подтиква приключването на жлъчката. В същото време топлата вода почиства жлъчните пътища (пътища), което способства за по-добро приключване на жлъчката по-късно “, изясни диетологът.

„ Благодарение на този елементарен утринен обред, тялото ще работи както би трябвало! Опитайте! ”, приканва Разбойникова.

/Zdrave.to

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР