Важно! Ето какво трябва да направим, ако в свидетелството за

...
Важно! Ето какво трябва да направим, ако в свидетелството за
Коментари Харесай

Важно! Официално казаха какво трябва да направим за по-малък данък МПС!

Важно! Ето какво би трябвало да създадем, в случай че в свидетелството за регистрация на МПС (част " първа “ и част " втора “) не е посочена екологична норма Евро 1,2,3,4,5 и 6. Информацията е на Столична дирекция на вътрешните работи " Столична полиция ":

" Във връзка с многочислените запитвания, касаещи новоначислените размери за годишния налог на МПС, Ви осведомяваме, че при липса на посочена екологична норма Евро 1,2,3,4,5 и 6 на притежаваното от Вас транспортно средство, вписана в свидетелството му за регистрация (част " Първа “ и част " Втора “) и не притежавате формален документ удостоверяващ екологичната норма Евро, първо би трябвало да се обърнете към формален представител на марката на Вашето МПС за България, откъдето да се сдобиете с удостоверителен документ за притежаваната екологична норма на автомобила. 

След това персонално или посредством прокурист с моторното транспортно средство би трябвало да отидете до Отдел " Пътна полиция " Столична дирекция на вътрешните работи като носите с Вас този документ дружно със свидетелството за регистрация на МПС - част " Първа и част " Втора " / " огромния “ и " дребния “ талон/. След като преминете с транспортното средство през пункта на " Пътна полиция " -СДВР за идентификация, предоставяте съответните документи на чиновниците от Министерство на вътрешните работи за издаване на нови документи с вписана съответна екологична норма.

Уточняваме, че за това, че не е вписана екологичната норма в свидетелството за регистрация никой няма да ви глоби, а от това дали е нанесена зависи какъв ще е размерът на годишния налог на МПС. Подмяната на талона се постанова единствено в случай че това изискват от там (общината). В някои общини изискват единствено да попълните декларация по член 54, алинея 1 от Закона за локалните налози и такси за притежаван лек автомобил ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР