Важно е да осъзнаем, че съществува паралелен свят, който е

...
Важно е да осъзнаем, че съществува паралелен свят, който е
Коментари Харесай

Диана Димова по Дарик: Част от мигрантите са дезориентирани и не знаят, че са в България

" Важно е да осъзнаем, че съществува успореден свят, който е фрапантен и постоянно излиза отвън надзор. Много мигранти се пробват да преминат границата, излагайки се на риск. Това са обстоятелства, които би трябвало да приемем и да работим за тяхното превъзмогване ", съобщи в “Кой приказва ” по Дарик радиоДиана Димова отфондация " Мисия Криле ".

Фондацията " Мисия Криле " работи интензивно в помощ на бежанците и мигрантите. На въпросакак може да се противодейства на тези произшествия по пътищата,Диана Димова дава отговор, че има доста способи " да се подаде ръка " на нуждащите се: Трябва да се даде нужната поддръжка на потърпевшите. Това включва даване на храна, медикаменти и първа помощ.

" Работата, която се прави в тази област, е извънредно интензивна и не всеки път съумяваме да помогнем на всеки човек в потребност. Но значимо е да продължим да предлагаме поддръжка и да работим за възстановяване на изискванията ", разяснява тя.

На въпроса по отношение на провокациите, пред които са изправениболниците, приемащи потърпевшите,Димова споделяза положението на самите здравни заведение: " Има огромни разноски, свързани с лекуването и грижата за бежанците и мигрантите. Често тези хора не са обезпечени и би трябвало да влязат в системата на здравно обезпечаване, с цел да получат нужната помощ ".

" Много от мигрантите са дезориентирани и не знаят даже, че се намиратв страната ни. Те се нуждаят от профилирана помощ и поддръжка ", разяснява още тя.

Диана Димова отговори, че съумяват да намерят спомагателни средства: Фондацията " Мисия Криле " работи в тясно съдействие с донори и спонсори, които оказват помощ да се закупят нужните запаси за лечебните заведения.

" Има спомагателни ограничения, които могат да се подхващат. Важно е да се провеждат профилирани срещи и образования с присъединяване на разнообразни заинтригувани страни. Целта е да се усъвършенства координацията сред другите институции и организации, които работят по казуса с бежанците и мигрантите ", добавя още Димова

" Имаважен аспект, който би трябвало да се отдели внимание. В България липсва работеща система ", заключиДимова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР