В Украйна е напът да се случи най-мрачната прогноза за

...
В Украйна е напът да се случи най-мрачната прогноза за
Коментари Харесай

Проф. Георги Касчиев: В Украйна е напът да се случи най-мрачната прогноза за атомните централи

В Украйна е напът да се случи най-мрачната прогноза за атомните централи, а това е да бъде изоставена. Една атомна централа няма никакъв късмет да оцелее, в случай че бъде уцелена по въздуха от бомба. Една от съветските цели при вазвземането на тези централи е Украйна да бъде лишена от енергоизточници. Това съобщи в ефира на Нова телевизия проф. Георги Касчиев, специалист по сигурност на АЕЦ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1761
По принцип е мъчно да се стигне до приключване на радиация, само че в случай че няма личен състав, които да я ръководи, то може да се стигне до сюжета " Фукушима ", разкри още той.

На въпрос дали има хипотетична обстановка да има радиация у нас, а ние да не знаем, той съобщи, че не. " Нищо не е станало, няма никаква заплаха ", изясни проф. Касчиев.

Той съобщи, че никога не би трябвало да се купува елементарен йод и да се разтваря и пие, това е рисково. Йодът се приема посредством специфични препарати, само че единствено в случай че се постанова, сподели той.

Това наподобява на нуклеарен шантаж, на нуклеарно изнудване. Украйна има 15 реактора, а е обект на експанзия. Никой в нуклеарния свят не е предполагал, че страна с нуклеарни централи ще бъде обект на война и те ще бъдат обстрелвани и завладявани, съобщи проф. Касчиев и добави, че това е извънредно рисково и незаконно.

Единственото избавление е България да не поддържа никакъв неутралитет, а да има мощна войска и мощни съдружници, сподели той.

Русия да не не помни, че покрай границата с Украйна има атомна централа с 4 реактора, които даже нямат и защитни обвивки и тя може да бъде нападната, подсети още експертът.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР