В центъра на културните предизвикателства през февруари в Русе е

...
В центъра на културните предизвикателства през февруари в Русе е
Коментари Харесай

Изкуството подава ръка на любовта и виното на културни празници в Русе

В центъра на културните провокации през февруари в Русе е Арт салонът „ Любов и вино “. Организатори са Община Русе, Оперативна програма „ Русе арт “, Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов “ и Клуб на дейците на културата. Домакин на събитията ще бъде Доходно здание в Русе.
Програмата предлага незабравими прекарвания за феновете на Мелпомена, а киноманите ще видят нови испански филми и типичен български мостри от втората половина на ХХ век. Класиката, джаза и рока ще издигнат музикалния градус на празничния дух. Писаното слово ще събира нови читатели, а художник ще покаже живописни платна. Свободен вход и русенски виновност ще са посетител на част от културните събития.
Началото на културната фиеста ще слагат на 5 февруари от 19 часа в Доходно здание актьорите Бойка Велкова и Ивайло Захариев с музикално-поетичния театър „ Усещане за обич “.
Съвременното испанско кино ще бъде показано на 6 и 7 февруари с филмите „ 10 000 км “ и Романтични изгнаници “ при свободен вход и начало от 18 ч. На 9 февруари от 11 часа ще забележим „ Изисквания да бъдеш естествен човек “. Кинолектория „ Любовта е полуда “ ще покаже актьорските превъплъщения на Невена Коканова от 19 до 21 февруари от 18 часа с шедьовъра „ Най-добрият човек, който познавам “, „ Спомен за близначката “ и „ Отклонение “. Всички прожекции са в зала „ Европа “.
На 8 февруари Радостина Ангелова ще показа романа си „ Виенски апартамент “ на чаша унгарско вино след взаимната унгаро-българска театрална режисура „ Цъфнали очи “ (от 19:30 ч). Български артисти ще играят на 15 февруари в „ Горещо “ на Жозиан Баласко от 19 ч.
Русенският художник Николай Караджов ще открие галерия от живописни платна на 11 февруари, от 18 часа във фоайето на Доходно здание.
Оперни артисти ще показват на 9 февруари от 19 часа класиката „ Бохеми “ от Пучини, а на 14 в същия час в любовни дуети концерта „ Как виното разпалва любовта “. Биг бенд „ Русе “ ще зарадва джазмените на 13 февруари от 19 часа, а финален акомпанимент на арт салона ще слагат рокаджиите от именитата група „ Сигнал “ и оркестърът на Русенска филхармония, на 23 февруари от 19 часа, на концерта „ Класика и рок “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР