В целия Европейски съюз трудовите разпоредби определят трудовите стандарти в

...
В целия Европейски съюз трудовите разпоредби определят трудовите стандарти в
Коментари Харесай

Как се определя заплащането на доставчиците на храна


В целия Европейски съюз трудовите разпореждания дефинират трудовите стандарти в обичайна стопанска система. Хората, извършващи работа през платформа, одобряват условия на труд, едностранно избрани от платформите посредством автоматизирани и полуавтоматизирани системи за наблюдаване и взимане на решения, и от време на време даже не са в обстановката на различаване на корист.

Всъщност те не са наясно с действието на логаритъма и решенията, които той взема във връзка с работното им време, избраните им клиенти, оценката на активността им, гаранциите за здравето и сигурността им и даже достъпа им до работа. Към всичко това, сходен логаритъм дефинира и заплащането им
. Пример за сходни специалности са доставчиците на храна , които все по-често виждаме в всекидневието си и употребяваме услугите им все по-уверено.

Дали определянето на заплащането посредством автоматизиран логаритъм отговоря на условията на законодателството и дали може сходна процедура да бъде възприета за по-справедлива от това да бъде избрана от човешки фактор? На тези на пръв прочит спорни въпроси съществуват отговори, основани на закона, които доктор Тодор Капитанов, специалист по трудово право, дава в идващите редове.

 Куриерските компании ще са длъжни да упражняват по-сериозен надзор върху акцизните артикули. istock
При трудовото правно отношение служащият или служителят има закрепено работно време, несъмнено работно място, употребява пространствата и инструментите на работодателя си и е длъжен да се подчинява на неговите законни разпоредби . Ангажимент на работодателя е да уплътни това работно време с избрани задания, свързани с контракта, опциите и най-много длъжностната характерност на служащия или служителя.

Задълженията на служащия или служителя при осъществяване на предоставената работа са разказани в Кодекса на труда . Едни от тези отговорности са свързани с потреблението на цялото работно време за осъществяване на предоставената работа и спазването на вътрешните правила, признати в предприятието. Ангажимент на работодателят е да заплати на работещия за положения труд.

Спрямо българското законодателство трудовото заплащане се изплаща в пари . Допълнителни трудови хонорари или част от тях могат да се изплащат в натура, в случай че това е планувано в акт на Министерския съвет, в групов трудов контракт или в трудовия контракт.

Трудовото заплащане се изплаща в предприятието, където се прави работата . То се изплаща предплатено или дефинитивно всеки месец на два пъти доколкото не е уговорено друго. Изплаща се персонално на служащия или служителя по ведомост или против квитанция или по документално искане на служащия или служителя – на негови близки . По документално искане на служащия или служителя трудовото му заплащане се превежда на влог в посочената от него банка.

Към днешна дата множеството платформи употребяват малко човешки контрол върху взетите от техния логаритъм решения и няма единни и ясни разпореждания, определящи контрола върху сходството на тези системи нито с наредбите за отбрана на данните, нито във връзка с тяхното влияние върху здравето и сигурността .

Освен това алгоритмичното ръководство не е проблем извънредно във връзка с цифровите трудови платформи, защото през днешния ден от ден на ден и повече работодатели одобряват алгоритмични принадлежности за контрол, наблюдаване и надзор на служащите. Ето за какво е належащо прецизиране посредством законодателството установяването на набор от правила за отбрана на всички служащи от злоупотреби с практики за алгоритмично ръководство както в България, по този начин и в целия Европейски съюз .

Справка:

член 126 член 186, член 210, алинея 4, член 272, ал.1 от Кодекса на труда
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР