В това състояние минава около една трета от живота ни.

...
В това състояние минава около една трета от живота ни.
Коментари Харесай

Най-често пророческите сънища предупреждават за опасност

В това положение минава към една трета от живота ни. Без сън можем да загинем единствено след 10 – 12 дни


Смята се, че сънят способства за пълноценния отдих на целия организъм и на мозъка. Но необикновен интерес в това отношение съставляват съновиденията, подбудени в стадия на така наречен бърз сън. В това време мозъкът работи изключително интензивно, без значение че човек не се движи и не си дава сметка какво се случва в близост.

Известно е, че в сънищата хората нормално виждат изображение на мислите, проблемите и желанията си. Тези картинки се смесват с фрагменти от скорошни мемоари, образувайки от време на време удивителни и ярки съновидения. Но има и такива, за които не могат да бъдат дадени каквито и да било пояснения. Става дума за пророческите сънища, в които човек вижда събития, които към момента не са се случили нескрито.

Малко преди гибелта си президентът Линкълн сънува, че в Белия дом стои ковчег. Когато пита кой лежи в него, му дават отговор, че е президентът. И в действителност, след няколко дни върху него е осъществено нападение по време на визитата му в спектакъл „ Форд “, и Линкълн умира.

Подобен сън вижда и княз Павел Петрович. През 1795 година той сънува, че се издига на небето. При това сънят се повтаря няколко пъти през нощта. На сутринта оказва се, че майка му – Екатерина I, е умряла, и Павел се възкачва на престола.

Пророчески сънища имат и обикновени хора. Американският военнослужещ А. Форд по време на боледуване сънува описи с имената на починалите от заболяването бойни приятели. По-късно всичко се удостоверява нескрито. Преди злополуката с атомната централа в Чернобил някои служащи сънуват ярки картини от повредата. След няколко месеца всичко се случва тъкмо както в нощните им видения.

Нерядко хората сънуват произшествия и естествени бедствия, които обаче ще настъпят в бъдеще. Ентусиасти, изследващи този феномен, са създали статистика и са открили, че в транспортни средства, претърпели произшествия, пасажерите са доста по-малко от нормалното. Едно от обясненията би могло да бъдат точно пророческите сънища, които предизвестяват хората за вероятната заплаха.

Случва се и човек да сънува картини от злополучие, което настава на километри от него. През 1978 година американецът Дейвид Буту сънува по какъв начин пада аероплан, изхвърчал от летището 0’Хара. Той се пробва да предизвести, само че никой не му има вяра. Когато обаче самолетът фактически пада, за малко Бут не е упрекнат в тероризъм.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР