В тези времена на безпрецедентно глобално предизвикателство е изключително важно

...
В тези времена на безпрецедентно глобално предизвикателство е изключително важно
Коментари Харесай

Сръбският пазар е част от топ 10 на пазарите за входящ туризъм в България

В тези времена на невиждано световно предизвикателство е извънредно значимо да съхраним нашите връзки и постигнатите резултати в двустранното ни съдействие. Преди рецесията да се развихри, ние със удовлетворение отчитахме, че Сърбия и България имат уравновесен туристопоток, като опциите за туризъм на античните ни столици, огромни градове, планински курорти, както и нашите черноморски курорти са добре познати и на сърби, и на българи. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата с Н. Пр. проф. Желко Йович, дипломат на Сърбия.

По думите на министър Николова напъните ни за възстановяване на свързаността, съществуването на директна самолетна линия сред София и Белград, съдействието в областта на осведомителните технологии и дигитализацията са значими освен на двустранно ниво, само че и като цяло за района на Балканите. Аз съм сигурна, че капацитетът във връзка с туристопотока сред България и Сърбия е налице и можем да имаме и още по-значими резултати, уточни още тя. Сръбският пазар е част от топ 10 на пазарите за входящ туризъм в България, заема 10-а позиция. През 2019 година над 414 хиляди сръбски туристи са пристигнали в България, което съставлява най-малък спад от 1.7% по отношение на 2018 година

Ако епидемиологичната конюнктура се утежни, то дано даването на отрицателен ПСР тест остане единственото изискване за реализиране на пътувания, сподели вицепремиерът. И акцентира, че България ясно заявява поддръжката си за евроинтеграцията на Западните Балкани, а тематиката бе изведена като основен приоритет на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз още преди две години.

Сега ситуацията е мъчно, само че дава добра опцията за България да извършите реклама в Сърбия, разяснява Н. Пр. проф. Йович. По думите му зимните ни курорти са добре познати, само че би трябвало да се подчертава върху популяризирането на българското море, за което няма доста информация. Той посочи още, че позитивен резултат за поощряване на пътуванията към България ще има откриването и на автомагистралата, която се построява и ще облекчи достъпа сред двете страни.

В рамките на полемиката беше разисквана и опцията за среща със сръбския министър на туризма, за да се разясняват опциите за задълбочаване на съдействието в бранша и насърчаването на двустранния туристопоток.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР