В течение пет десетилетия учените са спорили за това какво

...
В течение пет десетилетия учените са спорили за това какво
Коментари Харесай

С какво са полезни пробиотиците за кожата?


В течение пет десетилетия учените са спорили за това какво тъкмо съставляват пробиотиците . През 2002 година Световната здравна организация одобри определение за пробиотик. Това е непатогенен микроорганизъм за индивида, който възвръща естествената микрофлора в организма, като работи пагубно върху патогенните и условно патогенните бактерии.

Пробиотиците могат да се съдържат както в храната, по този начин и в особено основани и създадени медикаменти или хранителни добавки . Например, обичайно употребяваните от хората от епохи храни с пробиотици са: кисело мляко, сирене и други артикули на основата на млечна киселина.

Понастоящем на пазара има доста млечни артикули, обогатени с пробиотик, да вземем за пример, активия, сладолед с бифидобактерии и други типове кисели млека. Най-общо казано както храните и питателните добавки, по този начин и фармацевтичните препарати, съдържащи микроорганизми, представители на естествената микрофлора на хората, се назовават пробиотици.

Пробиотиците се смятат от от ден на ден експерти и за положително средство за красива кожа. Скорошно проучване, извършено в Съединените Щати, потвърждава че някои от тях оказва помощ в битката против псориазиса – автоимунно разстройство, проявяващо се като червен, люспест кожен обрив.

Ползите им не се изчерпват дотук. Редица изследвания демонстрират приемливи резултати след приложимост на разнообразни пробиотици в битката против други кожни проблеми – най-много акнето.

Свързани публикации.. Естествени източници на пробиотици 0 4 храни, по-богати на пробиотици от киселото мляко 0 Пробиотици - здравето от вътрешната страна проличава извън 2

Кожата ни съдържа повече от един трилион бактерии - невидимите микроорганизми с друг генезис. Когато използваме непрестанно мощни антибактериални сапуни и почистващи препарати, лишаваме кожата си от здравословните ѝ микроби, което води до розацея, псориазис, екзема и други кожни проблеми. Но в случай че желаеме да възстановим естественото ѝ равновесие, би трябвало да позволим на нейните "добри бактерии " да оказват помощ в битката с инфекциите, да се борят с вредите от околната среда, да засилят имунната ни система и да поддържат кожата хидратирана.

Чрез използването на пробиотици, се построява естествената отбрана на кожата , която ѝ оказва помощ да бъде здрава и гладка. По този метод можем да спестим време за поддръжката ѝ.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР