В свое видеообръщение премиерът Петков призовава президента Радев да свика

...
В свое видеообръщение премиерът Петков призовава президента Радев да свика
Коментари Харесай

Премиерът Петков призовава президента Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност относно състоянието на преговорите между България и РСМ

В свое видеообръщение министър председателят Петков приканва президента Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност по отношение на положението на договарянията сред България и Северна Македония.

Министър-председателят акцентира, че българското държавно управление няма да направи нищо без необятно национално единодушие и в сходство с съдружното съглашение.

„ На Консултативния съвет по национална сигурност да вземат участие всички партии, всички служби и президентската институция. Външно министерство да внесе отчет за положението на договарянията сред България и Северна Македония. Този отчет ще бъде разискван и на постоянния съдружен съвет идната седмица “, изиска министър председателят.

Кирил Петков удостоверява, че кабинетът няма да направи нищо на база на външен напън и преди цялостно съгласие на равнище съдружен съвет, задълбочено разискване в КСНС, и ясна и доказана позиция от най-висшия орган в тази страна: българският парламент. „ Единствено Народното събрание има финалния законен мандат по тематиката Северна Македония и това би трябвало да е безусловно ясно за цялото българското общество и за външните ни сътрудници “, приключи обръщението си Петков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР