В Световния ден на театъра ще ви разкрием някои от

...
В Световния ден на театъра ще ви разкрием някои от
Коментари Харесай

Магията на театралното изкуство - в международния ден на театъра

В Световния ден на театъра ще ви разкрием някои от неговите тайнства. Денят се чества на 27-ми март към този момент 57 години. А по какъв начин работи една любителска театрална натрупа и какво стои зад едно предствление, вижте в репортажа на Ангелина Грозева и операторът Иван Йорданов.

Емоция и неспокойствие. Минути преди завесата да се отвори. И да започнеш да предаваш магията на публиката посредством слово, посредством деяние, посредством обръщение.
Виктория Георгиева- актриса в спектакъл " БХАЛГ ": Преди да излезеш на сцена имаш дребни пеперудки в стомаха, които те изпълват, тъй като знаеш какво следва по-късно, че ще излезеш на сцената, че ще кажеш нещо на хората, които са пристигнали да те гледат.
" Филм ". Тази режисура приказва за желанието ни да подражаваме на филмовите герои и известните персони, което постоянно ни кара да бягаме от себе си и да губим същността си.
Мартин Тасков- актьорв спектакъл " БХАЛГ ": Да успееш да контролираш всичко, което се случва, това е една от есенциите, нужна на всеки артист.
Едно зрелище предизвика в публиката разнообразни чувства- от време на време плачем, от време на време се смеем, само че най-голямата мощ на театъра е, че ни кара да се замисляме.
Александър Цветков- артист и изпълнителен продуцент в спектакъл " БХАЛГ ": Не единствено да ни извади от всекидневието ни, да забравим за проблемите, само че и да ни зададе въпроси, които да предизвикат мислене и търсенето на отговори на въпроси.Калоян Велинов- артист в спектакъл " БХАЛГ ": Това, с което ти оказва помощ актьорското майсторство, чисто като персона е, способността ти за състрадание се усилва.
Целият свят е сцена и всички ние сме артисти " - Уилям Шекспир, и думите, които постоянно ще ни напомнят за силата на театъра.
Александър Цветков- артист и изпълнителен продуцент в спектакъл " БХАЛГ ": В нашата школа има артисти, които нямат професионална подготовка, само че имат нужните качества да са на сцената и са свободни да вършат изкуство.
Най-голямата премия за артиста не е славата, а удоволствието, което си изпитал сега, в който би трябвало да забравиш кой си, с цел да се превъплътиш в облика на героя си.
Теди Русева- актриса в спектакъл " БХАЛГ ": Аз се усещам добре, тъй като публиката ме зарежда.Театърът е незаместим поради живия контакт с публиката и обмена на сила.

Виктория Георгиева- актриса в спектакъл " БХАЛГ ": Имаш доста неща, за които да мислиш, дали те вижда публиката, дали си в осветяване. Дали това, което казваш доближава до хората.
Театърът е работа в екип. Хармония, която оживява на сцената в зрелище. Което гледаме на един мирис. Без да откъсваме взор. Зад тази комбинация стои работата освен на актьорите.
Александър Цветков- артист и изпълнителен продуцент в спектакъл " БХАЛГ ": Продуцентската активност в театъра е организационнна- основаване на условия на труд, намиране на благоприятни условия за осъществяване и по какъв начин да се осъществяваме.

Габриела Димитрова- осветител и актриса в спектакъл " БХАЛГ ": Като си бил артист и познаваш самата сцена, знаеш в кой миг да уцелиш светлината и по кое време да увеличиш или намалиш.
От времето на древногръцкия спектакъл до през днешния ден магията на сцената притегля хората в другите си измерения и всяко зрелище търси своята автентичност. Като едно от тези на спектакъл " БХАЛГ ".
Александър Цветков- артист и изпълнителен продуцент в спектакъл " БХАЛГ ": Декорът и реквизита са направени от материали за преработване, целим да отделим детското въображение от електронни устройства и да го насочим към това да основава, измисля и изобретява.Виктория Георгиева- актриса в спектакъл " БХАЛГ ": Открих, че за мен театърът е животът.
Автор на първото обръщение за Деня на театъра преди 56 години е огромният френски творец- Жан Кокто. Днес театъра може да въодушеви всеки, стига да допуснем това магично изкуство да ни завладее.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР