В студиото на "Денят започва" по БНТ вицепремиерът Валери Симеонов

...
В студиото на "Денят започва" по БНТ вицепремиерът Валери Симеонов
Коментари Харесай

Лъже ли Валери Симеонов или просто е некомпетентен? И как спретна международен скандал с Русия – вижте!

В студиото на "Денят стартира " по Българска национална телевизия вицепремиерът Валери Симеонов съобщи, договорката с ЧЕЗ не е стратегическа, както и че самото дружество не е стратегическо. Истина ли е това? Чел ли е Симеонов Постановление на Министерски съвет 181?

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 181 ОТ 20 ЮЛИ 2009 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ОБЕКТИ И ДЕЙНОСТИ, КОИТО СА ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ

Чл. 1. (1) Определя стратегическите обекти и действия, които са от голяма важност за националната сигурност на Република България и които са част от сериозната инфраструктура, в обединен лист според приложението.

VI. (Изм. - Дъждовни води, бр. 5 от 2013 година, предходен раздел V - Дъждовни води, бр. 22 от 2016 година, в действие от 22.03.2016 г.) Сектор "Енергетика "

1. Стратегически действия:

1.1. Управление на бранш енергетика;

1.2. Производство на електрическа сила, рандеман на въглища и употреба на хидротехнически съоръжения;

1.3. Дейности по предпазване и превоз на свежо нуклеарно гориво и на отработено нуклеарно гориво, ръководство на радиоактивни боклуци и извеждане от употреба на нуклеарни съоръжения;

1.4. Пренос на електрическа енергия;

Симеонов показва подозрителна осведоменост за бизнеса на Гинка Върбакова, само че не и познаване на Постановление на Министерски съвет 181.

Лъже ли Валери Симеонов или просто е незапознат?

В същото време той съумя да спретне и интернационален скандал с Русия! Същият изрече куп обидни квалификации против съветския патриарх наричайки го сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Михайлов. Всичко това се случи в студиото на Българската национална телевизия, с което абсурдът придобива още по- съществени измерения! С държанието си тоалетния министър е изцяло допустимо да бъде избран като личност нон грата за Русия.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР