В стремежа за редуциране на теглото намаляването приема на калории

...
В стремежа за редуциране на теглото намаляването приема на калории
Коментари Харесай

Топ 5 най-ефективни упражнения за горене на калории


В устрема за съкращаване на тежестта намаляването приема на калории е основна стъпка. Също толкоз значимо е обаче и по-обилното им горене посредством повишение на физическата интензивност. Като най-ефективно средство за горене на калории , фитнесът предлага няколко изявени в това отношение извършения.

Те горят калории по-интензивно от всеки различен вид физически занимания и съставляват съществена част от режима на хората, които спортуват, с цел да отслабнат . За осъществяването на някои от най-активно горящите калории извършения даже не се постанова посещаване на фитнеса.

Изчисленията на база на изразходването на калории за един час подготовка демонстрират, че в топ 5 се подреждат следните физически действия:
Бягане с най-малко 15

км/ч – 850 ккал на час; Скачане на важе – 800 ккал/ч; Интензивно плуване – 715 ккал/ч; Изкачване на стълби или прилагане на степер във фитнеса – 650 ккал/ч; Интензивни интервални извършения (бърпи, табата и др.) - 515 ккал/ч;

Изчисленията са направени на база на пол и тегло и важат за мъже с тегло към 80 кг. За хора с по-високо или по-ниско тегло количеството изгорени калории на час се усилва или понижава респективно с към 10% на всеки 10 кг разлика в тежестта. Ефективността на тренировката във връзка с изгорените калории строго зависи и от това какъв брой интензивно е натоварването. Кратките интензивни тренировки се смятат за доста по-ефикасни от продължителните, само че умерено натоварващи извършения.

Свързани публикации.. Табата – най-краткият път към стегнатото тяло 2 Креатин – изгоди и странични резултати 0 4 аеробни извършения, с които да стартирате тази пролет 0

Освен доста високата си резултатност за горене на калории посочените извършения имат още няколко преимущества. В дълготраен проект те оказват помощ за създаване и поддържане на минерализацията на костите, както и за подсилване на сърдечната активност .

И макар потвърдените си преимущества най-горящите калории извършения не трябва да се практикуват с висока активност от начинаещи. Адаптирането им към ежедневния режим би трябвало да става последователно, с цел да се избегне рискът от претоварване на неадаптираната мускулатура. Хубавото в тази ситуация е, че това са най-вече аеробни извършения , към които организмът бързо се приспособява и можем да стартираме да ги изпълняваме постоянно без риск от мускулна тресчица или контузии на мускулатурата.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР