Нов пакет военна помощ от САЩ за Украйна ще бъде

...
Нов пакет военна помощ от САЩ за Украйна ще бъде
Коментари Харесай

САЩ обявяват нова военна помощ за Киев

Нов пакет военна помощ от Съединени американски щати за Украйна ще бъде разгласен през идващите дни, заяви по време на брифинг Джейк Съливан, консултант по националната сигурност на Белия дом.

По думите му концепцията е да се форсира военната помощ за Украйна, с цел да компенсира няколкомесечното закъснение поради полемики в Конгреса, което е основало " дупка " в доставките.

Източници на " Политико " оповестиха, че новият пакет ще включва ракети за зенитно-ракетни комплекси Patriot, бойни машини на пехотата Bradley, бронирани коли Mine Resistant Ambush Protected (MRAP) и противотанкови ракетни комплекси Javelin.

АФП напомни, че това е третият пакет военна помощ от Съединени американски щати за Украйна за последните три седмици. По този метод Белият дом се пробва да компенсира месеците на закъснение на военните доставки.

Припомняме, на 10 май стана ясно, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е наредил да бъде преведена военна помощ на Украйна на стойност 400 млн. $.

В края на април Байдън подписа законопроект, с който на Украйна се дава нов пакет военна помощ на обща стойност 60,64 милиарда $. повече от една трета от общата сума - 23,2 милиарда $ - ще бъде употребена за попълване на запасите на Съединени американски щати.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР