Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен пристигна в Киев в

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен пристигна в Киев в
Коментари Харесай

Антъни Блинкен пристигна в Киев в знак на подкрепа за Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен дойде в Киев в символ на поддръжка за държавното управление на украинския президент Володимир Зеленски на фона на възобновеното съветско нахлуване в североизточния регион на Харков.

Блинкен е първият почитан американски чиновник, посетил Украйна, откакто Конгресът утвърди пакет от военна помощ след дълготрайно закъснение. Той би трябвало да се срещне със Зеленски и висши чиновници, с цел да обсъдят войната, помощта от Съединени американски щати и стопанската система на Украйна.

„ Върнах се в Киев през днешния ден, с цел да показвам нашата непоколебима поддръжка за Украйна, защото те пазят свободата си против съветската експанзия, “ Блинкен написа на X във вторник.

Държавният секретар ще употребява визитата си, с цел да приказва за това по какъв начин помощта на Съединени американски щати ще бъде употребена за подсилване на защитата на Украйна и ще даде опция на страната „ от ден на ден да си връща самодейността на бойното поле ”, сподели неизвестен американски чиновник, пътуващ с делегацията си, пред Ройтерс.

Пос...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР